1,5 meter weg

De 1,5 meter samenleving is afgelopen zaterdag ten einde gekomen. We kunnen weer dichter naar elkaar toe. Elkaar vasthouden wanneer nodig. Experts zeggen dat het echter nog een tijdje duurt voordat iedereen weer zonder na te denken gaat knuffelen en handden gaat schudden. Ik denk overigens dat we prima zonder kunnen. Sowieso vreemden. Dat je je vrienden, familie en geliefden aanraakt, prima. Maar een wildvreemde zou op zich ook met een boks- zwaar of buiging kunnen. De Japanners en chinezen doen het al eeuwen. Het is hygiënischer en waarom niet? We gaan het zien.

Ook heb ik al een een paar keer mijn corona toegangsbewijs moeten laten zien. In het Theater, op de boot naar Vlieland en in een aantal horeca gelegenheden. De nog steeds geldende mondkapplicht in het OV is mijn inziens niet een ramp. Echter voor de lange reizen begint het wel weer vervelend te worden. Al met al ben ik blij. We mogen het meeste weer en als je gevaccineerd bent heb je weinig last van de Coronapas. Dus ik zeg gewoon doen en je bent van veel gedoe met testen voor toegang af. Is het hiermee een indirecte verplichting? Dat kan maar het is voor een goed doel denk ik dan maar.

De vergelijking die wordt gemaakt met de holocaust vind ik smerig en verwerpelijk. Zelfs kamerleden gooien deze vergelijking erin. Om kapot te schamen. Het distantiëren hiervan is dan meer dan normaal. De actie van De Jonge in Kamer vond ik dan ook zeker rechtvaardig. Kamerleden die zich op deze manier uiten moeten direct een reprimande krijgen. Dit heeft niet meer met vrijheid van meningsuiting te maken. Maar met respect en fatsoen.

Richting Oktober worden de dagen met rap tempo korter. Donker als we naar school- of het werk gaan. En alweer donker als we het avondeten op hebben. Het moet weer wennen, en we gaan richting Herfst- en kerstvakantie. Donkere korte dagen. Meer binnen en daardoor minder buiten. Ook stiekem wel weer gezellig 😉

Facebook Comments
Delen op Social media