Joe

Het onvermijdelijke is dan toch gebeurd. Een avondklok komt eraan. Een verbod om na 20:30uur Überhaupt op straat te zijn. Mits je een uitzonderlijke positie hebt natuurlijk. Deze uitzonderingen zijn divers. Van medische noodzaak tot het uitlaten van de hond. Ook bezoek is beperkt, nog maar 1 persoon per dag en zo nog wat maatregels die verscherpt en verzwaard zijn. Een avondklok is voor vele wel het meest zware instrument wat ons demissionair kabinet inzet tegen dit virus. Nou ja dit virus, zeg maar gerust virussen want inmiddels is het gemuteerde Britse virus van een heel andere orde. 30% besmettelijker.

Hoewel ook ik het allemaal heftiger begin te vinden voor mij, mijn gezin maar ook voor de ondernemers bijvoorbeeld denk ik toch dat we het grotendeels aan ons zelf te danken hebben. Veel mensen houden zich keurig aan de regels maar ook heel veel niet. Er zijn altijd mensen die de grenzen opzoeken en hier overheen gaan. Nu ook weer is er een run om thuisbezorgd jasjes en maken mensen “nep” honden om mee te kunnen lopen. Het gaat er om dat we met zijn allen thuis blijven, alleen de noodzakelijke verkeersbewegingen maken en je bubbel zo klein mogelijk houdt. Hiermee kunnen we verdere verspreiding voorkomen en tezamen met de vaccinatie moeten we binnen afzienbare termijn maatregels kunnen loslaten en weer richting normaal gaan. Want normaal word het weer als zal het wellicht een nieuw normaal zijn en nemen we de lessen die we geleerd hebben mee naar de toekomst

En dan Joe!, Joe Biden is de 46ste president van de United States of Amerika, Een Amerika dat denk ik in tijden juist nog nooit zo slecht united is als nu. Meer dan 70 miljoen Trump stemmers verdelen het land en zorgen voor onrust en ontevredenheid. Trump verliet gisterochtend vroeg met de staart tussen de benen het witte huis. Een laatste vlucht met de Air Force One richting zijn nieuwe woonadres. Wegwezen met deze man. Ik hoop er persoonlijk nooit meer iets over te horen. Wissen.

En dan de stokoude maar super fitte Joe Biden , President Joe word ie in de volksmond al genoemd. Een toegankelijke man, een oude rot in het vak. De voormalige VP van Obama die hem zeker vaak gaat in-souffleren. Een mooie combinatie met de eerste vrouwelijke VP Camilla, Ook een sterke rots in de branding zo schat ik in. Ik ben wel Joe fan maar dat is ook niet moeilijk na een Trump. Ik hoop dat deze POTUS zijn termijn gezien zijn hoge leeftijd in goede gezondheid kan uitdienen. Hoe heb je der nog zin in man. Maar anders de VP direct inzweren als POTUS , ook helemaal prima natuurlijk. Ik heb er vertrouwen in dat deze President een verbindende President zal zijn. Dat hij ook de Trump aanhangers weer op zijn hand krijgt. Dat hij als machtigste man van de wereld orde kan herstellen en de schade die Trump heeft veroorzaakt kan herstellen.

Laat Biden een voorbeeld zijn voor de wereld, of eigenlijk Trump, laten we van de fouten leren. zo ook voor Nederland dat gerommel in de politiek alleen maar slecht is en partijen zoals die van Wilders extra stemmen doet opleven. Ze zijn net aasgieren en vreten de botten kaal van de achtergelaten karkassen. Gaan op de onvrede van de mens inspelen en zorgen door roepen en schreeuwen dat ze aan de macht komen. We moeten voorzichtig zijn en blij zijn met de gevestigde orde, ook al is die demissionair. Terecht denk ik ook. En ik denk ook dat Rutte wellicht zich niet meer verkiesbaar moet stellen. En dat zeg ik terwijl ik eigenlijk altijd wel een Rutte fan was. Mijn politieke kleur is niet keihard. Ik ben wel wat kleurloos en denk dat elke partij goede standpunten heeft.

Facebook Comments
Delen op Social media