Het is besloten, de PC zal besloten zijn

Woensdag 30 juni. De laatste versoepelingen zijn ingegaan op 26 juni. Mondkapjes weer af, horeca verder open, evenementen met toegangstesten weer van start. 1,5 meter blijft en niezen in je elleboog ook. Evenementen van start en dan lees ik dat de pc een besloten feest wordt. Een deel van de Voorstraat en Vijverstraat worden afgezet en alleen toegankelijk voor kaatsliefhebbers. Gemakshalve wordt de rest van Franeker vergeten. Dat we ergens nog de vinger aan de pols dienen te houden snap ik maar om nu iedereen te weren. Waarom de hekken niet om de binnenstad heen zetten en een ieder met toegangsbewijs toelaten. Is het ook veilig en kunnen met meerdere genieten van de pc en de festiviteiten er omheen. Ik als rasechte Franeker kan er niet bij. Wie heeft dit verzonnen.

Zoals ik zei is het 30 juni is het hartje zomer, juli in aantocht en het is kloteweer, naast Franeker ben ik Nederlander en Nederlanders klagen nu eenmaal graag over het weer. En dat doe ik dus ook maar laten we eerlijk zijn is het ook om te klagen toch. Hier kunnen we toch niets mee, en dat er gewoon veel mensen in Nederland vakantie gaan vieren. Waaronder ik en en mijn gezin. We verruilen mijn geliefde Franeker- en friesland voor Valkenburg- en Limburg. De platte pannenkoek voor een iets heuveligerachtig landschap. En ja je kan ook kiezen voor het buitenland maar hoe nuchter ik ook ben zie ik dat nog niet echt zitten. Misschien onterecht maar het het is een gevoel. En daarom Nederland. Nederland is ook mooi, maar nu het weer nog.

De trouwe lezer heeft vernomen dat ik even van de radar was. Wat medische redenen maar ook gewoon even geen zin om te bloggen. Druk met mijn werk, gezin-en andere beslommeringen. Het oude huis waar ik nog steeds in woon is ook nog steeds niet klaar. De eerste verfstreken zijn gezet, diverse bouw- en renovatieprojecten afgerond of in gang gezet, daarnaast een oude boot gekocht die ook dient te worden gerestaureerd. Allemaal drukte, leuke drukte maar ik ben er achter gekomen dat er toch maar 24 uur in een dag zitten- en zeven dagen in de week. We pakken de boel weer op. We gaan weer los.

Het Bloggen pak ik ook weer op. Ik zal op mijn website blijven schrijven. Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Het is maar net hoe de wind waait, hoe ik me voel en of er iets te schrijven is.

Foto gemaakt door: FotoBien

Facebook Comments
Delen op Social media