Achterlijke idioten


Het nieuwe schooljaar is begonnen. De meeste kinderen hier zijn weer naar school en met frisse tegenzin gaan ze op weg. Mijn frisse tegenzin lijkt zelfs op te zijn en met het figuurlijke lood in de schoenen ga ik ook aan het werk. De vierde week alweer na mijn vakantie maar toch. Het echte leven begint nu toch weer en verschillende afspraken worden alweer in Oktober en november gepland. En dan komt “ kerst“ wel erg snel dichtbij zeg ik altijd. 

De oorlog in Afghanistan houdt mij bezig. De taliban heeft terrein gewonnen  en Kabul ingenomen. Ernstig- en verdrietig. Met man- en macht probeert Nederland vluchtelingen op te vangen. En dan die achterlijke idioten in Harskamp die gaan roepen dat deze mensen niet welkom zijn. Ik zeg allemaal oppakken en juist in Afghanistan droppen. Excuses voor deze emotionele reactie. Maar waar hebben die mensen hun verstand,. Ik kan me er zo boos om maken. 

En dan Amerika, Die trekt zich gewoon volgende week terug uit Kabul. terug trekken? Ze moeten die taliban strijders aanpakken. De taliban is al moordend door de straten aan het trekken. terrorisme moet toch niet het laatste woord krijgen? Waar zijn we in vredesnaam mee bezig. Nee nu is Biden echt niet de goede keuze geweest. Kunnen we Bush niet even achter de geraniums weg trekken? Waar heb je hem als we (lees de wereld) hem nodig heeft. 

Terug naar ons mooie landje. Een landje die strak aan de heupen van Amerika schuurt. Nee niet als topografisch land maar wel als bondgenoot. Waar is Kaag nu? Alleen wat moeilijk kijken voor de camera maar werkelijk niets doen. Nu moet ze Biden op (laten) bellen of misschien zelf bellen en hem de ballen uit zijn pantalon vloeken. Nee hoor, een beetje toegeven dat ze het wat onderschat heeft. Aftreden en niets meer laten doen in de politiek. Vanaf vandaag ben ik officieel tegen Kaag. 

Gelukkig merken we in Franeker er niets van. De kinderen stappen lekker op hun fietsje, de ouders gaan naar hun werk of kruipen rustig achter hun scherm thuis. De dagelijkse beslommeringen beginnen weer- en we maken ons druk over wat we moeten eten vanavond. Prima. het is wat het is. Op naar kerst zoals ik al begon aan deze Blog. 

Facebook Comments
Delen op Social media