Blauwe lampen in de nacht.

De wekker gaat en mijn vriendin tijgert uit bed. Het is nog donker en ik draai me om. De nacht is onrustig geweest en “tijdens het wakker zijn” zag ik een blauw geflikker buiten. Het ontbijt is klaar en kijk nog even in het neiuws. Ik begin vaak even met de Franeker Actueel, deze is lekker lokaal en hier vis ik vaak direct leuke en interessante berichten uit. Zo ook de verklaring van het blauwe geflikker in de nacht. Tegen 05:00uur werden de hulpdiensten gealarmeerd met de melding “persoon te water” aan de zuiderkade te Franeker. Hier bleek een persoon in het water te liggen. Nadat de persoon uit het water was gehaald is het in een isolatiedeken gewikkeld en met onderkoelingsverschijnselen afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens getuigen is een oplettende krantbezorger de reddende engel geweest. Chapo.

De 48-jarige Hüseyin A. is door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar voor gekwalificeerde doodslag op de 19-jarige Milica van Doorn in 1992. Gekwalificeerde doodslag is een zwaardere vorm van doodslag. Dit is doodslag om een andere misdaad te verbloemen, in dit geval verkrachting. Normaliter zou de zaak namelijk zijn verjaard, in dit geval niet en zal de 48-jarige smeerlap waarschijnlijk de rest van zijn leven vastzitten. Aannemend dat er ook tbs is opgelegd. Weer een vuilak van de straat.

Dits schrijvend is het rond 15:30uur ik ben alweer thuis uit het werk om de kinderen. Nog 1 zit er op school, een puber zit boven te studeren 😉, en de twee kleintjes zijn druk aan het spelen. Voor mij even een moment om de laatste zakelijke mailtjes en  whatsapjes te beantwoorden en natuurlijk even de ontspanning zoeken om deze blog te schrijven. Want ja ontspanning is dat wat ik nodig had volgens ome dokter inzake mijn PDS. Druk en stress is prima maar daar moet tegenover wat ontspanning staan. En in het kader van ontspannen verraste mijn vriendin me afgelopen zaterdag met een ontspannen middag. Eerst had ze een zogenaamde Thaise duo massage geregeld in Sneek. Nee niks geen vunzige zaken maar gewoon een full-body massage door twee kundige masseuses. Wat er ontspannen aan was weet ik niet maar lekker was het wel. Alle spieren zijn even aangepakt en zogenaamde knopen en blokkades eruit gemasseerd. Daarna even een lekker bakkie Nacho’s (onze favorite bite) om vervolgens de film Bohemian Rapsody in de bioscoop te zien. (Thnx Anne&Mo voor de kaartjes). Een schitterende film over het leven van Freddie Mercury, en over de opkomst van de band Queen. Echt een aanrader! Al met al een ontspannen dagje.

En om te ontspannen wandel ik s’avond regelmatig. Nu het vroeg donker is vind ik het heerlijk om even langs de bolwerken en de stad te wandelen. Wat me echter opvalt is het vele licht dat er in de avond aan staat en dat terwijl er niemand is. Niet om een mooi gebouw aan te schijnen maar gewoon voor de flauwekul. Neem nu bijvoorbeeld de Korendrager, de school naast het bolwerk. Werkelijk in alle lokalen staat gewoon het licht aan. In mijn optiek onnodig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: De Bloggende Franeker

 

Facebook Comments
Delen op Social media