Blog 20/2019 Inbraken/Dreeslaan/Gulle Lezers

Grote borden bij de invalswegen van Franeker. Voorkom Inbraken is de boodschap. Franeker word geteisterd door een inbraakgolf. Alle type woningen zijn het slachtoffer en het gaat er veelal niet zachtzinnig aan toe. Geforceerde ramen en deuren en de gehele woning word doorzocht. De Franeker gemeenschap bewapend zich. Goede sloten, goede verlichting en de enkele de ouderwetse honkbalknuppel bij het bed. Ik keur geweld niet goed en de meeste inbrekers prefereren een lege woning. Dus vaak zal contact er niet zijn gelukkig.

En dan natuurlijk het Dreeslaantje. Het blijft een punt van discussie. Zoals ik zei kon ik niet bij de informatieavond zijn waar de twee varianten getoond werden. Me ingelezen te hebben we een variant waar er veel bomen blijven staan en eentje waar er veel weg moeten. De werkgroep schijnt verdeeld te zijn een 50/50 verhouding. Ik heb eerder aangegeven dat de het uiteindelijk door gaat. Het gemeenteparkje komt er en uiteindelijk hebben we weinig in te brengen. Wat me bevreemd is dat de voornaamste reden in het begin was dat het gemeentehuis zichtbaarder moest zijn. in de beide varianten is dit nu niet het geval. Is de gemeente opeens van het geloof afgevallen?

De samenloop voor hoop komt dichterbij en ik ben als vrijwilliger betrokken. Ook heb ik wat met kanker, nou ja eigenlijk tegen kanker. Ik ben mensen aan deze K-ziekte verloren. Zo ook mijn vader. Nog maar net 60 jaar en weg. Ik maak me hard voor dit onderwerp. Een aantal Blogs geleden heb ik een oproep gedaan. Een oproep om te doneren. De Bloggende Franeker heeft een actiepagina aangemaakt waar met een paar klikken geld gedoneerd kan worden. Ik kan jullie hier de tussenstand geven…… €15,-. 1 donatie, Meer dan 700 keer gelezen alleen al op Facebook. Had iedereen 5 euro gedoneerd dan hadden we nu €3500,- gehad. maar nee. helaas. €15,- .Daarom nogmaals het verzoek geld te doneren ook al is het maar een euro!

Klik hier om te doneren!

Facebook Comments
Delen op Social media