Blog 23/2019 The day after. Holleeder Tape.

Het is alweer woensdag en de dag begint wederom druilerig. Het weer is herfstig en we zijn allemaal toe aan de lente. In het neiuwss gaat het over de Holleeder tape. De in 2011 opgenomen tape is gisteren bij RTL boulevard afgespeeld en becommentarieerd door John en Peter R. Interigerend om deze mannen samen aan het werk te zien. Ik denk altijd dat het concurrentie en strijd is bij deze mannen maar gisteren bewezen ze het tegendeel .

Wat ik niet goed begrijp is het moment van publicatie. Waarom nu? De tape gaat vooral over de afpersingpraktijkem waarvoor Wim al veroordeeld is. Weinig informatie is er prijs gegeven over de zaak die nu speelt. De 6 levensdelicten waarvoor ie terecht staat. Wel is duidelijk als we het mogen geloven dat er tussen Soerel, Hilles en Holleeder een samenwerking was en dat Holleeder het Loopjongetje was, de inner van de gevraagd geleden. Zeg maar de deurwaarder van de onderwereld. Of is het zi dat hij doet geloven dat ie die rol heeft om er misschien wat beter van af te komen.? Zoals ik zei gaat het nu niet meer om afpersing maar om levensdelicten en de waarheidsgetrouwe tape staat natuurlijk op een wankel voetstuk. Waarom heeft Holleeder destijds deze tape gemaakt? Wat is zijn dubbele agenda en waarom heeft Peet zoals Wim hem liefkozend noemt deze nu gepubliceerd? Tegen de wil van Wim in? Of ligt er een samenzwering onder? Staat Peter onder druk. Of hebben de door Wim benoemende hogere machten invloed op deze opmerkelijk actie van Peter?

Misschien ben ik teveel in complot theorieën aan het denken maar het bevreemd m eten zeerste dat Peter lukraak zijn woord verbreekt. Als journalist van de misdaad vergooit hij zijn naam. Is zijn betrouwbaarheid weg en staat er wellicht een nog grotere prijs op zijn hoofd.

Na de uitzending die overigens niet geheel live was zat Peter bij Twan aan de tafel van RTL late night. Ogenschijnlijk met tegenzin en dat terwijl hij nogal geilt op de publiciteit. Een beetje kribbig antwoorde hij op de reactie van de rechter aan tafel die alles toch maar zeer in twijfel trok. Vooral de passage over het bedreigen van de advocaat van Holleeder door een andere advocaat ging er bij de rechter niet in. Ik vond vooral dat peter onrust aan het zaaien was over het feit dat het goed mogelijk kon zijn en dat hij de tape nogal authentiek vond. Het zou verschrikkelijk zijn voor Nederlandse rechtsorde dat het namelijk waar zou zijn. Dat advocaten elkaar bedreigen.

Ik begeef me op glad eis door er iets van te vinden. En niet dat ik bang ben dat er bedreiging uit die hoek komt. Wie maalt er om de mening van een lokale blogger. Of ik moet hier iets melden waar nog niet aan gedacht word. Dat zal wel niet. Het is interigerend om het te volgen. Het begrijpen van de actie van Peter en het moment die hij gekozen heeft verbaast me. Waarom nu? Om de bedreiging? Dat lijkt me niet. Om de zaak die nu bij de rechter ligt.? Onwaarschijnlijk. Wat moet je van het woord van Holleeder geloven? Toch leek ik oprecht angst te horen in zijn stem. Een redeloosheid als het gaat om de moord op “de Ouwe” . Toch wel een beetje de Godfather van de Nederlandse onderwereld. Ik denk ook de meerde van Holleeder. Toch denk ik dat Holleeder daar ook iets mee te maken heeft, hoe Soerel in het plaatsje thuis past is me volstrekt onduidelijk. Dat hij gebrouilleerd is met de Neus is duidelijk. Helemaal na het uitkomen van deze tape is Holleeder zijn leven helemaal niet meer zeker.

We wachten rustig af, en gaan door met ons rustige “suffe” leventje. Zonder intriges, zonder complottheorieën, zonder liguidaties, zonder bedreigingen, hooguit de strijd aangaan met het niet structurele parkeerbeleid in Franeker(Waadhoeke) De een incidentele zogenaamde foutparkeerder wel aanpakken en wanneer heel Friesland in de groenstrook parkeerd aan de hertog van saxenlaan de andere kant op kijken. Bijzondere opsporings ambtenaren inhuren die vanuit de auto toezicht houden zonder even mensen aan te spreken op hun gedrag maar kinderachtig een briefje met het logo van Franekeradeel achter ruitenwisser te plakken. Niet daar hun verantwoordelijkheid pakken waar het nodig is, waar het gaat om verkeersveiligheid. Kijk waar mensen echt last van hebben, pak de kruisingen op de hertog van saxenlaan eens aan. Ga voor eens- en voor altijd met de scholen van de Simon Vestdijk/Opslach en de bolder aan de gang en zorg dat de Kiss & ride gehandhaafd word. Zorg voor goede veilige oversteek plaatsen? Waarom niet meer zebrapaden en betere infrastructurele oplossingen ipv shared spade pleinen die het overzicht juist vertroebelen. Ga naast incidentele foutparkeerders de structurele foutparkeerders eens aanpakken. Pak de leegstand in de binnenstad aan. Zorg voor meer leefbaarheid in het centrum. Maak van Franeker een aantrekkelijk stad. En hou op met futiliteiten. Met zaken waar je financieel gewin hit kan halen door het verbaliseren van inwoners en toeristen.

Facebook Comments
Delen op Social media