Blog 31/2019. de 340ste

Wederom een donkere gure dag. Het water valt met bakken uit de hemel en ik zit aan de eettafel rustig te werken. Gelukkig heb ik vandaag veel thuis te doen en hoef zoals het nu lijkt niet echt op pad. Ja even een boodschapje maar verder kan ik de wind en regen aardig ontwijken.

Ik zit te kijken en ik zie dat dit de 340ste Blog word die ik publiceer op www.debloggendefraneker.nl. Daarvoor ook nog vele maar de aantallen lopen inmiddels aardig op. Ook mijn abonnees lopen op. Er zijn al meer dan 700 mensen die geabonneerd zijn en dus mijn blogs in hun mail krijgen. Ook op straat merk ik soms dat het veel gelezen word. zodra ik iets post wat er toe doet stroomt mijn mailbox vol, positieve en negatieve reacties volgen elkaar dan op en ik besef dan weer dat het geschreven woord soms anders kan aankomen dan ik bedoel. Een enkeling spreekt me daadwerkelijk aan en ik merk ook dat mijn identiteit niet bij iedereen bekend is. Niet dat het een groot geheim is maar de anonimiteit zorgt er wel voor dat mensen niet anders gaan doen en vrijuit spreken over dat wat hun op dat moment bezig houd. Sommigen zeggen wel dit lees ik morgen niet op je site. Natuurlijk kunnen gesprekken en gebeurtenissen in sommige gevallen terug komen in 1 van mijn blogs, dat is wat ik meemaak.

De onderwerpen van Blog verschillen, soms gaat het over de actualiteiten, soms gaat het over mezelf en dan vooral wat ik vind en soms gaat het over een kleinigheidje. Wat me gisteren opviel was een bericht op de Franeker Actueel. het bericht kopte in met de kop “Staken? Nee! Kom les geven op school!” Voor een ieder die het ontgaan is gaan de scholen a.s. vrijdag weer staken. Het werk neerleggen om te strijden voor betere verdiensten en lagere werkdruk. Bijzonder omdat de scholen eerst hun eigen zaakjes maar eens op orde moeten hebben. En schuif dat dan niet af naar een te hoge werkdruk, er zijn genoeg scholen die er namelijk wel goed voor staan. Neem een voorbeeld aan de Steven die in plaats van staken gaat laten zien wat het onderwijs vak inhoud, mensen kunnen langskomen om te ondervinden wat het is om leraar of lerares te zijn. En misschien dan ook wel een studie te gaan volgen om in de voetsporen van de gevestigde orde te treden. Nee het staken verhaal begrijp ik niet. Je onderbreekt wederom het schoolritme, vorige week al een studiedag en de kinderen worden rustig naar huis gestuurd. Dit onderwerp aansnijdend krijg ik waarschijnlijk weer veel reacties en boze blikken. Het is niet de eerste keer dat ik dit onderwerp aansnijdt namelijk. Maar ik sta er achter. Wil je staken? zoek dan een andere vorm waar de kinderen niet de dupe van zijn. De kinderen vinden het overigens niet erg. Lekker papa, een lekker lang weekeind. Ach zo is het ook.

De donkere dag waar ik mee begon duurt voort. Ik heb de speaker aan en geniet van heerlijke muziek. De letters en woorden vloeien rijkelijk. Zomenteen weer verder met mijn werk. De asbestwetgeving heeft weer een deuk opgelopen door het onlangs verschenen onderzoek van LTO, opeens zou het asbest niet zo gevaarlijk zijn. De regelgeving zou zijn overtrokken en uitgebuit. Ja hoor de agrariër kan prima zijn asbestdak saneren. Gebeurt hem niks. Mensen en bedrijven lezen niet wie de opdrachtgevers zijn van het onderzoek. De overkoepelende organisatie van woningcorporaties. Grote asbest bezitters die allen maar grote kosten op zich af zien komen. Het hele rapport is gebaseerd op geld en niet op gezondheid. Door deze explosie van niet stimulerend nieuws gaan de dakeigenaren weer in de afwachtende houding. Het aankomende asbestdakenverbod dat van kracht is op 1 januari verschuift niet. Heb je dan een dak dan ben je in overtreding, kan de overheid handhavend optreden. Ook ben je niet meer verzekerd, mocht er een calamiteit zich voordoen dan ben je de pisang en kun je de kosten zelf gaan betalen. Ook het illegaal dumpen van asbest is verleden tijd. De overheid heeft inmiddels een complete inventarisatie laten uitvoeren en weet nagenoeg precies wie een asbest dak heeft. Mocht deze op mysterieuze wijze opeens zijn verdwenen dan heb je wat uit te leggen. Maar laten we vooral niet vergeten waar het allemaal om draait. Een asbestloos Nederland. Geen hoge concentraties asbestvezels in de lucht. Het gaat om gezondheid. Per jaar gaan er nog steeds meer mensen dood aan de gevolgen van asbestkanker. Het aantal is beduidend hoger dan het aantal verkeersslachtoffers. Laten we niet verdwalen, laten we het doel niet uit ogen verliezen en laten we ook niet vergeten dat er vastgestelde wet- en regelgeving is.

Facebook Comments
Delen op Social media