Blog 32/2019 overleden vrouw (30) aangetroffen in Franeker.

Mijn woning word verlicht door blauwe zwaailampen. Een komen en gaan van ambulances en politie gevolgd de brandweer. Nieuwsgierig als ik ben kijk ik op de pagina P2000 om te zien wat er aan de hand is. De melding luidt “Persoon te water”. Ik klik de site weg, druk Netflix aan en vergeet de tumult. Voordat ik op bed ga nog even in het nieuws en het bericht dat er een overleden vrouw is gevonden in de Noorder Gracht trekt mijn aandacht. Doorlezend kom ik er achter dat het levenloze lichaam een 30 jarige vrouw betreft. Een Franeker. Direct breekt het ietwat klamme zweet me uit. Wie ken ik van 30. Zoals ik bij dit soort gebeurtenissen eerder beschreef ga je direct bij jezelf kijken. Ken ik haar, heb ik gemiste oproepen of berichten. Niets van dat alles. gelukkig. Maar wat verdrietig.

De volgende ochtend word ik wakker. Onbegrijpelijk goed geslapen maar toch druk in mijn hoofd. Ik grijp mijn telefoon om te zien of er meer bekend is. Nee. Geen naam in de media en ook op mijn persoonlijke kanalen is geen naam naar voren gekomen. Deze gebeurtenis kan alles zijn. Een ongeval, zelfmoord of moord. Details zullen vandaag of morgen naar buiten komen. Vanaf deze plek condoleer ik de nabestaanden en wens ze enorm veel sterkte toe de komende tijd.

Facebook Comments
Delen op Social media