Blog 34/2019 doorgesnoven gek

Gökman Tanis, een doorgesnoven recividist met een waslijst van veroordelingen schiet afgelopen maandag in overvolle tram in Utrecht drie mensen dood en verwond er meerdere. Utrecht word afgesloten en van een terroristische aanslag word uitgegaan. Vrij vlot maar toch veel te langzaam pakken ze hem op. Direct denk je wat is het motief. De man staat bekend als knettergek, ook de Turkse gemeenschap zegt dat ie niet spoorde. Zwaar aan de drugs zat en onberekenbaar was. Hoe is het in het vredesnaam dat deze idioot los loopt. Dat deze randdebiel niet achter slot en grendel zit.? Het is ongehoord en zeer verontrustend.

Met opzet ben ik niet zoals anders direct er op gesprongen, heb ik niet direct vanuit de emotie een blog geschreven. Wetende dat er nog te weinig bekend is. Echter nu is er eigenlijk nog weinig naar buiten gebracht. Hebben we (ik tenminste) nog geen goed beeld wat de reden is. Wat we wel weten is dat er onschuldige mensen uit het leven gerukt zijn. Onschuldige mensen met nog een heel leven voor zich.

Wat ik dan ook weer vreselijk vind is dat bepaalde politici dit gaan gebruiken om campagne te voeren. Om nogmaals angst en verdeeldheid te zaaien in onze maatschappij. Die zo’ n drama gebruiken voor hun eigen gewin. Vandaag konden we weer stemmen. Vele stemmers zullen hierdoor beïnvloed worden. Gaan drastischer stemmen. Ik hoop dat iedereen nadenkt, en dat geweld en onrust nooit dat is wat we willen in ons land. Laten we de rust bewaren en doorgaan met leven. Laat dit ons niet beïnvloeden en laat dit onze levens niet beperken.

Ik leef mee met de nabestaanden van de slachtoffers.

Facebook Comments
Delen op Social media