Blog 36/2019, drukte neemt toe.

Bijna april en de eerste knoppen komen door, het weer is aan het veranderen en de wereld veranderd mee. Een veranderende wereld is iets moois maar soms ook iets beangstigends. De steeds maar snellere wereld maakt van het nieuws van nu al snel nieuws van gisteren. Bedreigen aan het adres van politici, Blokkeerfriezen die hun DNA moeten afstaan, opgevolgd door een brand op de karveel. Zo ver bij elkaar vandaan maar ook zover weg. De drukte neemt toe. Niet alleen in ons dagelijkse leven maar ook in ons hoofd. Het apparaat die ons van informatie voorziet stevig in onze knuisten geklemd. Angstvallig kijken we al fietsend en zelfs autorijden naar het kleine scherm. De drukte neemt hierdoor toe.

Ik zelf heb me vaak omringt door schermen. Voor mijn werk, privé en voor mijn Blog activiteiten. Ik word continu voorzien van infomatie, nieuws en andere wetenswaardigeheden. Mijn hersens worden zoals vele hersens om mij heen continu geprikkeld. De drukte neemt toe omdat we toelaten dat het druk word. Telefoons geven tegenwoordig de schermtijd aan en toch negeren we deze signalen. Meerder malen heb ik gepoogd minder schermtijd te hebben en meerdere malen is het niet gelukt.

Ik kijk vanachter mijn scherm scheef naar buiten een huismus draait zijn koppie. Hij lijkt me aan te kijken. Wat zou die denken? Wat zit dat mens nu te doen achter dat apparaat? Waarom kijkt dat mens mij aan en gaat weer tikken op dat plastic geval? Waarom zit dat mens opgesloten in die kooi? Waarom doet dat mens dat? Ik kijk naar de bank en zie een klein blond koppie boven de leuning uitkomen. Haar gezicht is verlicht door een scherm…..

Kom lieverd.. we gaan lekker koken. !!!

Facebook Comments
Delen op Social media