Blog 40/2019 Wat een geld

De mensen zijn verdeeld, 700 miljoen is er inmiddels toegezegd voor de herbouw van de Notre-Dame in Parijs. 700 miljoen voor een gebouw van stenen en hout. Wat een geld! Wat vind ik er van?. Ik die altijd een uitgesproken mening heeft. Ik vind het lastig. Ook ik ben met mezelf in verdeeldheid geraakt. Ik heb een bouwkundige achtergrond en heb affiniteit met bouwkunde dus. Vanuit dat perspectief huilde mijn hart toen ik zag dat prestigieuze bouwwerk in vuur- en vlam stond. Alleen moet je wel nuanceren. voor 700miljoen kunnen we ook heel wat andere belangrijke zaken oppakken. Armoede, zorg, ouderenzorg, kindermisbruik.

Wat me ook steekt is dat we nu in Franeker bezig zijn met de samenloop voor hoop. Een groot team van vrijwilligers is zich kapot aan het werken om 5 en 6 juli een evenement neer te zetten om geld in te zamelen. Het doel is om over de €100.000,- euro heen te gaan. En dan lees je de 700Miljoen die in de Notre- Dame gestopt word. Tsja dan word je even moedeloos. Ben je even ongemotiveerd. Loslaten en doorgaan is dan de enigeste manier.

Facebook Comments
Delen op Social media