Blog 43/2019 Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag, een dag waar we vieren dat we nog steeds in vrijheid kunnen leven. Het is zondag en de dag begint goed. Het is mooi zonnig weer maar wanneer ik buiten kom valt de temperatuur me toch tegen. De vele bevrijdingsfestival waarschuwen dan ook goed en adviseren mensen zich toch warm aan te kleden. Ikzelf blijf in Franeker. Om met jonge kinderen naar een muziek festival te gaan dat trekt me niet echt. Ik heb het wel eens gedaan hoor en dat was ook prima te doen maar ik doe de kleinsten er niet veel plezier mee. Mijn oudste zoon zet ik met een paar vrienden wel af in leeuwarden. De trein zal hun vanavond terug brengen.

Ik lees in het nieuws dat Leeuwarden gezellig druk was. Het muzikale aanbod was ruim en zo voor ieders wat wils. De koude regen van rond 19:00uur jaagde toch een aantal mensen naar huis. Nu dit typend start de hoofdact “ Kraantje Pappie” . Iets waar ik op zich wel even bij had willen zijn maar hiervan krijg ik straks vast uitgebreid verslag.

Door Franeker lopend was er niet veel, op het Sjukelan werd er gekaatst en de rest van de stad werd opgevuld door twee Touring bussen met toeristen. Even naar het planetarium en een bakkie koffie bij de doelen. Verder was er in Franeker weinig te bekennen en te bespeuren van enig feestelijkheden. Een gemis denk ik voor een stad als Franeker. Misschien durven we toch de concurrentie met Leeuwarden niet aan en wagen we de gok niet.

Ook deze dag eindigt de zogenaamde mei-vakantie. In Franeker zijn. Veel kinderen 2 weken vrij geweest en dus moeten ze morgen weer even wennen als de wekker afgaat. Boterhammetje in de mik en in de broodtrommel en met frisse tegenzin naar school. Mij kinderen leren me dat ze over tien weken alweer zomervakantie hebben. Het zal kloppen. Ik ben er niet mee bezig. Ik ben bezig met dinsdag. Een eventuele ballonvaart boven Franeker staat er op het programma. De Bloggende Franeker gaat SKy High., Een spannende ervaring en ik hoop dat het weer ons toelaat op te stijgen. En dan donderdag naar Thomas Acda in de Koornbeurs om zaterdag af te sluiten met een kickboksgala in Kalverdijkje te Leeuwarden.

Facebook Comments
Delen op Social media