Blog 44/2019

Woensdagavond, het is 8 mei en het staat in het teken van Ajax – Spurs. Een memorabele wedstrijd die terwijl ik dit typ net is gestart. Ik heb er weinig mee en door dit te schrijven maak ik dan ook vast geen vrienden en verbaas velen. Ik ben wel een sportfan en kan ook zeker een goede voetbalwedstrijd waarderen alleen ik merk dat ik wat voetbal moe ben. Het media spektakel erom heen gaat mij wat te gek. En het gedoe wat zo, n wedstrijd kan opleveren ook. Amsterdam was afgeladen met Engelsen en de kroegen en restaurants aldaar hadden zelf extra beveiliging ingevlogen om de boel in de gaten te houden. Nee ik zit niet met pijn in mijn buik van de zenuwen op de bank te hopen dat het balletje de goede kant oprolt. Natuurlijk hoop ik als nationalist dat Ajax wint. Het is een beetje Nederland tegen Engeland.

Het is zoals ik zei woensdag. In tegenstelling tot andere woensdagen had ik vrij druk programma. i.p.v. de middag vrij te zijn en met de kids iets te doen moest ik werken. Nou ja werken ik moest naar een regionaal asbest congres in Lelystad. Bij het provinciehuis van Flevoland kwamen deskundigen bij elkaar om van gedachte te wisselen, kennis te delen en contacten te leggen. Ik zelf werk bij de overheid en heb een toezichthoudende taak in de branche. Ik hou toezicht op geplande asbestsaneringen handhaaf daar waar de wet word overtreden en spoor illegaliteit op. Het asbest dossier is hotter dan ooit door het veel besproken asbestdakenverbod dat 1 jan 2025 moet ingaan. Een verbod dat verbied om een asbesttoepassing als dakbedekking te bezitten. Denk aan golfplaten en leien. Een verbod dat spreekwoordelijk veel stof heeft doen opwaaien en wat nadat de tweede kamer akkoord was gegaan bekritiseerd werd in de eerste kamer., 28 mei a.s. Zal de eerste kamer met een besluit komen. Of 1 jan 2025 gaat het verbod in.. of.. ja wat dan. Uitstel? Afstel? Dat laatste zal het sowieso niet worden. Een verbod zal er komen alleen staat de datum op losse schroeven. Een groot gedeelte werd dan ook besteed vanmiddag en het bespreken van dit onderwerp. 22 mei a.s. Hebben we in Fryslan een bestuurlijke asbest conferentie waar we eveneens over het asbestdossier zullen gaan praten.

Rond de klok van 18:00uur was ik thuis en ik reed mijn oprit op toen ik ook mijn broer aan zag komen rijden. Sinds jaren eet mijn broer op de woensdag bij ons. Iets wat mij en mijn gezin ons dierbaar is. Door verlies van velen is onze familie aardig uitgedund en is een goede relatie met mijn broer van onschatbare waarde., Zo, n wekelijks moment is dan goed. Na het eten vliegt een ieder zijn kant weer uit. Mijn vriendin gaat tezamen met mijn zoon naar de sportschool om te kickboksen, mijn dochter is woensdag altijd bij haar moeder en mijn jongste bonusdochter springt onder de douche door om het judo zweet ervan af te spoelen. Een veel vaker terugkomend bakje thee moment en de rust is er om even te bloggen. Bij deze.

Vandaag is mijn Tenerife Blog ook geplaatst op de site van Reisbureau Franeker , erg leuk! Ook op hun facebook is mijn Blog terug te vinden.

Facebook Comments
Delen op Social media