Blog 46/2019 Rock & Roll

Frisse wind en zonnestralen. Een mooie opkomende zomer lijkt het te worden. Temperaturen stijgen naar een aangename 16 a 17 graden.
In de luwte tikt de thermometer de 20 gr aan. Het weer tijdens de laatste Rock & Roll van Franeker lijkt ook goed te zijn komend weekend. Ook temperaturen van tegen de 20 graden maar wel loert er zaterdagmiddag een onweersbui. De laatste Rock & Roll, de tiende en laatste editie. De website schrijft het leukste evenement van Franeker, Het muziekfestival van het noorden. Waarom dan de laatste keer. Verschillende redenen heb ik gehoord maar niet geverifieerd bij de betrokkenen dus moeilijk om wat van te zeggen. Stoppen tijdens de top? Geen motivatie meer? Geen waardering meer? Zeg het maar. Het is echter zonde. Het festival zet Franeker op de festival kaart. Trekt verschrikkelijk veel mensen naar onze mooie stad. Is een een boost voor de middenstand. Waarom stoppen? Als de huidige organisatie er klaar mee is kan het concept toch worden overgenomen door een andere club? Het is mijn inziens een gemiste kans. Ik roep iedereen op massaal te komen dit weekeind.

Mensen vragen me nog steeds hoe de ballonvaart was. Helaas is die op het laatste moment afgelast. De korf was al uitgepakt en de instructies al gegeven. echter gooide wind en regen opeens roet in het eten. Afgelast en verplaatst naar een nader te noemen datum. Ik kom er op terug.

Vandaag trof me het bericht dat Buma Burgemeester word van Leeuwarden. De ietwat Markante man met een neus waar Waar Willem Holleeder jaloers op is gaat de hoofdstad van Friesland besturen.
Een man met Friese roots en partijleider van de landelijke CDA. Een gelovige man die zicht druk maak om volksliederen en ander gepeupel. Of het een goede keus is weet ik niet. Iedereen lijkt maar burgemeester te kunnen worden. Halsema in Amsterdam bijvoorbeeld, wat een aanfluiting. De met haar kiezen op elkaar pratende linkse troela voegt mijn inziens niets toe. Buma daarentegen vind ik naast het eerder genoemde gepeupel best sterk. Ik ben geen CDA-er maar ik denk dat Leeuwarden het slechter had kunnen treffen.

Facebook Comments
Delen op Social media