Blog 47/2019 Party, Rock & Roll, Party

Het weekeind was een verzameling van feestjes en party’s. De vrijdag begon druilerig, in de stad was het rustig en de enkele feestganger met vet kuif keek eigenlijk wat bedroeft op zich heen. Ook ik was in de stad met vrienden en kinderen maar was eigenlijk snel uitgekeken. Een rondje in de zweef en een paar keer springen op de trampolines en vlug naar huis. Het natte koude weer deed de mensenmassa uitblijven.

De zaterdag was mooi, een zonnige dag deed de oude auto’s glimmen in de zon. Deze laatste Rock & Roll uitspatting van Franeker leek goed te komen. Tussendoor nog een verjaardag en op naar het festival terrein. Dit was iets kleiner dan voorgaande jaren waardoor de drukte meer zichtbaar was. Het mooie weer hielp hier ook aan mee. De vrolijke muziek van de diverse rock en Roll bands deed de heupjes wiegen. De jeugd op- en om het veld was ook voltallig aanwezig waardoor het een complete sfeer maakte. Rijkelijk vloeide het smerige festival bier en men leek te genieten van de laatste. Waarom het de laatste was daarvan gaan de wildste verhalen. Echter heb ik niet gesproken met de organisatie en dus kan ik eigenlijk dat hier niet vermelden. Mocht de organisatie zich geroepen voelen het toe te lichten dan kunnen ze me mailen.

Mijn mening kan ik wel geven want dat is wat ik doe. Ik vind het zoals in een eerdere blog gemeld zonde. Het evenement is uitgegroeid tot een serieus festival die Franeker op de kaart zet. Het is zonde dat dit stopt. En natuurlijk komt aan al het goede een eind maar in dit geval zou je het niet moeten willen.

Het weekeind afgesloten met een nog een verjaardag. Een dierbare die een respectabele leeftijd heeft bereikt. Een niet te noemen getal Prijkte op de diverse vlaggetjes en onderzetters. Een groot gemêleerd gezelschap vulde huis- en tuin. Een mengeling van vrienden – en familie. Genietend heb ik de diverse gesprekken gevolgd. Verwonderd over onderwerpen en reacties. Veel geleerd, veel gededuceerd, een verjaardag zoals door mij niet eerder meegemaakt. Leuk en interessant. Op naar het volgende memorabele en respectabele getal.

Facebook Comments
Delen op Social media