Blog 50/2019 De stilte voor de storm.

Iedereen klaagt en kijkt angstig naar buiten. Het is drukkend warm en het is doodstil. De stilte voor de storm is een feit. Dieren zoeken een veilig onderkomen, vogels vliegen geruisloos maar wel gehaast door de lucht. De lucht die veranderd, langzaam trekken dikke wolken als een wollen deken over het land . De drukkende warmte drukt als diezelfde wollen deken op je huid. De stilte heeft iets spannends en ik merk dat ik in tegenstelling van velen ervan geniet. Waarom herken ik dit, waarom vind ik dit mooi en kijk ik hals reikend uit naar het moment dat het los gaat. Dat het stille weer veranderd in een wild beest met nog maar 1 ding. Losgaan een overwinnen.

Opeens weet ik het. En als donderslag bij heldere hemel zie ik de gelijkenis. Zoals jullie weten ben ik een vechtsportliefhebber. Kickboksen heeft momenteel mijn grootste aandacht. Ik beoefen deze sport zelf en ook andere leden van het gezin hebben het virus te pakken. Kickboksen ( en ook andere full-contact sporten) hebben een grote paralel met de het weer en dan vooral de stilte voor de storm en de storm zelf.

Een wedstrijd begint namelijk niet op het moment dat je tussen de touwen staat. Nee dit begint veel eerder in de sportschool en thuis op de bank. het moment dat het uitgesproken word, het moment dat je beslist ik ga het doen. Ik ga 1 tegen 1 vechten in die ring. Het begint stil. een verwerking in je hoofd dat je het werkelijk gaat doen. Het is dan stil en je voert de trainingen op. De druk neemt toe zoals die buiten vlak voor de storm ook toeneemt. De drukkende warmte is vergelijkbaar met de opbouwende druk is het proces naar een wedstrijd. Naarmate de druk toeneemt word je grilliger en onplezieriger voor de mensen om je heen. Tot het moment dat het losgaat. Je soepeltjes laveert tussen de touwen. Je ingetapete vuisten glijden in je bokshandschoenen. De Bel gaat en het beest is los. De storm die aan het opbouwen is geweest gaat los. Met maar 1 doel winnen. Niets en niemand zie je om je heen. 1 tegenstander, 1 doel. En 1 uitkomst.

Winst!

Facebook Comments
Delen op Social media