Blog 56/2019 Niet overweldigend

8 maanden, 60 zittingsdagen, dat is wat het proces heeft gekost tegen Willem Holleeder. Holleeder word er in deze zaak van verdacht 5 mensen te hebben (laten) vermoorden, voor 1 staat doodslag en de laatste poging tot doodslag. Het gaat dus om 6 levensdelicten en poging daartoe. Mijn inziens kan er maar 1 uitslag zijn. Schuldig en dus levenslang zonder kans op vervroegde vrijlating de bak in . Echter moet getracht zegevieren en is iemand pas schuldig als het bewezen word. IS dit niet het geval water natuurlijk rampzalig zou zijn dan moet ie ook weer gewoon op vrije voeten komen. Het kan natuurlijk ook een gedeeltelijke veroordeling worden. Bijvoorbeeld dat moord niet bewezen word maar doodslag wel. Dan zal hij alsnog een tijdje moeten zitten.

De laatste 8 maanden was voor de misdaadjournalist en liefhebber natuurlijk ontzettend interessant. De ombuigingen van de verdediging, de verhoren en uitspraken van de verdachte. Het was als een film maar toch zeer realistisch. Toch als je alles opgeld is de bewijslast tegen Holleeder flinterdun, of tenminste niet overweldigend. Veel moeten we afgaan op gesprekken, meningen en uitlatingen van bijvoorbeeld zijn zus. En dan vraag je je af en dat doet de verdediging ook hoe betrouwbaar is zo’ n getuige,. Nou ja getuige. Er is niemand bij geweest bij de daadwerkelijke liquidaties. Er is geen beeld-name die werkelijk vastlegt dat Holleeder opdracht tot moord geeft. En ja natuurlijk zijn der bandopnamen van zijn stem. Marja ik roep ook wel eens wat in de emotie. Dat maakt mij nog geen crimineel of moordenaar. Nee het is spannend wat er donderdag uitkomt.

Het is woensdag en het is een bewolkte dag. Een prima dag om dingen te doen en even lekker fysiek bezig te zijn. Echter stokt het lijf nog steeds. Nee geen PDS perikelen of andere nare lichamelijke belemmeringen. Nee mijn kickboksavontuur van vorige week dinsdag is nog steeds aanwezig. Volgens mijn huisarts een gekneusde rib (hoog in de borst) die vervelend pijn kan doen. Zelf denk ik dat het ook spieren in mijn rug zijn die moeilijk doen. Ik kan het even niet gebruiken. We gingen net zo lekker. Ook de Samenloop voor Hoop Franeker die a.s. Vrijdag van start gaat en waar ik vrijwilliger ben heeft mij nodig om dingen te sjouwen en klaar te zetten. Maar een overdosis pijnstillers en gaan met die banaan.

Facebook Comments
Delen op Social media