Blog 58/2019 Het is voorbij

Het is voorbij kun je in veel verschillend contexten zeggen. Afgelopen weekeind hebben we in Franeker de De Samenloop voor Hoop gelopen
€ 78.000,- euro is er binnengehaald en de teller loopt nog gezien het feit dat er hier- en daar nog wat moet binnenkomen. Ik ben er bijna de gehele 24 uur bij geweest. Als Bloggende Franeker kan je dat niet missen. Een indrukwekkend evenementen terrein was het het toneel van plezier, verdriet, bezinning en samenhorigheid. Mensen liepen, hadden gesprekken, waren aan het lachen en pinkten zo nu en dan een traantje weg. Ik heb veel mensen leren kennen. Ik heb gezien dat als we de schouders eronder zetten we mooie dingen kunnen bereiken.
€ 78.000,- voor KWF, voor onderzoek, zodat misschien in de toekomst Kanker geneesbaar kan worden. Nu is het voorbij. Het is geweest.

En terwijl veel Franekers waaronder ik me bezig hielden met de SLvH, voltrok er een drama in Epe. De 18 jarige Loes kwam niet thuis van een feestje. De alarm bellen gingen rinkelen toen ze de volgende dag niet op haar werk verscheen. Er werd direct opgeschaald en gezocht. Zondag werd in het buitengebied van Oene het stoffelijk overschot van een jonge vrouw gevonden. Urenlang is er door de politie onderzoek gedaan om vast te stellen of het om de vermiste Loes ging. Dit werd afgelopen nacht bekend. De politie kan uitsluiten dat het om een misdrijf gaat maar dat Loes slachtoffer is geworden van een noodlottig ongeval. Het is voorbij. Het leven van een 18 jarige jonge vrouw. Ze kwam niet thuis en komt nu nooit meer thuis.

Facebook Comments
Delen op Social media