Blog 60/2019 Kommertijd.

Het is zogenaamd de komkommertijd. Komkommertijd is de benaming voor een bepaalde periode in het jaar, met name in de zomer, waarin er weinig nieuws te melden is omdat politici en veel anderen op vakantie zijn. Ik heb al eens vaker een Blog met deze titel geschreven. Ook de Bloggende Franeker verkeerd in deze fase van het jaar. Ook even de figuurlijke pen aan de kant gegooid om even niets te vinden. Voor sommige misschien even heerlijk voor sommigen onwennig.

Het is weer komkommertijd roept een mede-Franeker naar me in de supermarkt duidend en wijzend naar de twee komkommers in mijn boodschappenwagentje. Lastige tijd voor jouw als Blogger. Veel mensen weten mijn identiteit en laten dat graag weten. Het is geen geheim maar soms is het handiger dat mensen dat niet weten. Ze zijn dan ietwat opener . Mensen in mijn omgeving zijn soms wat terughoudender omdat ze bang zijn het later terug te lezen. Ook al ben ik altijd vrij discreet is er soms wel uit op te maken om wie het gaat. Ach ik roep terug. Het is ook wel lekker. Ik kan even wat minder schrijven en ook de onderwerpen kunnen van dien aard zijn dat het niet over de hedendaagse sleur hoeft te gaan. Maar dat is juist leuk krijg ik direct terug.

Ik ben een Blogger die schrijft over van alles. Vooral wat ie vind maar ook wat ie meemaakt, eigenlijk kun je het zien als een soort dagboek. Ik schrijf zeg maar openbaar en live mijn memoires. Memoires die soms nietszeggend zijn en soms wat huis heel veel inhoud hebben. het hangt van het moment af. wat gebeurd er. hoe voel ik me en wat vind ik er van. Ik ben geen recensie-schrijver maar schrijf af- en toe wel op wat ik er van vond. Ik schrijf niet vanuit een opdracht en zonder winstoogmerk. Het mooiste vind ik toch iets te omschrijven of op te schrijven wat de tongen los maakt, wat enige opschudding veroorzaakt zonder dat daarbij direct kritische noten worden geraakt. Het schrijven vanuit je mening is gevaarlijk omdat mensen zich snel beledigd voelen. of aangesproken terwijl het daar vaak niet om gaat. Het is een onderdeeltje van een groter geheel. Echter moeilijk om voor sommige mensen te zien.

Schrijven over Franeker en wat daar gebeurd is ook altijd een uitdaging. Ik heb verschillende onderwerpen aangesneden. Politiek, immigratie, infrastructuur. Zwarte Piet alles. Maar ook de zwaardere criminaliteit ga ik niet uit de weg en veelal een bron van inspiratie.

De regenachtige PC is wel benoemingswaardig , zelfs even een pauze ingelast en iedereen van het veld. Volgens mij nog nooit eerder voorgekomen (correct me if i’m wrong) Ikzelf was niet in ons mooie Franeker ten tijde van de PC, ik zat op het eiland en wel te verstaan Terschelling met mijn gezin. #grootgezin. Op tv heb ik flarden van de natte matpartij gezien. Ik ben geen kaatser en ken zelfs als rasechte Franeker en Bloggende Franeker de regels niet echt. Het is beschamend natuurlijk maar wel de waarheid. het spelletje zelf begin ik wel steeds meer te waarderen.
Dat is met meer dingen zo. Ik was toen ik jonger was ook helemaal niet trots op Franeker, of op het Franekers. Ook de Friese taal liet mij onberoerd. Nu ben ik ouder en ben deze element in het leven meer gaan waarderen.
Door schade en schande word je wijs en je moet je wortels niet verloochenen.

De komkommertijd is ook in Franeker Actueel, de lokale nieuwszenders berichten weinig, en weinig interessants. De tijd van niets doen en je niet bekommeren om wat er om je heen gebeurd is aangebroken.
Hoewel we alweer richting einde vakantie gaan. Nog een kleine twee weken en de wereld begint weer te draaien. Wekkertjes gaan af, slaperige gezichten heffen hun hoofdjes boven de dekentjes je aankijkend van.. Wat wil jij?? De boterhammetjes weer gesmeerd in de bakjes. de rugtasjes weer opgeknoopt of aangehaald aan de schoudertjes. Rust, regelmaat zal weer worden hervat. Maar nu nog niet. Mijn kinderen zitten in het buitenland met hun moeder. genietend van het mooie weer, de leuke activiteiten en de rust van geen regelmaat.

Facebook Comments
Delen op Social media