Blog 63/2019 Brunssumerheide

Wederom een tropische dag. De Nederlandse Nazomer laat ons ieder genieten. Het onweer en de regen van afgelopen nacht deed de nacht aangenaam zijn. Een goede nachtrust doet iedereen goed.
Vandaag moesten ook de twee oudsten weer in het gareel. Vroeg gingen ook hun wekkers en verrassend fris zaten ze beiden aan de ontbijttafel.
Voedsel werd verorberd, broodbakjes ingepakt. Allen dropen we af naar onze verplichtingen.

Vandaag is de schouw op de plaats delict “Brunssumerheide” in de zaak van Nicky Verstappen. De rechtbank zoekt antwoorden en tracht dit te doen door ter plaatse te gaan. Een kleine groep zal vandaag de plaats delict bezoeken. 21 jaar geleden werd het lichaam van de vermoorde jongen hier gevonden. Rechters, advocaten, de familie van Nicky en de hoofdverdachte Jos B. zullen hierbij aanwezig zijn. Een beladen dag waarop de familie wederom oog- in oog komt met de man die zij verantwoordelijkheid voor de dood van hun zoon. Jos B. ontkent in alle toonaarden en is tot op de dag van vandaag niet echt spraakzaam geweest verteld misdaadjournalist Peter R. de Vries tevens contactpersoon en woordvoerder van de familie van Nicky. Voor het hele gebied is een noodverordening afgegeven. Iedereen die zonder toestemming binnen het afgezette en afgeschermde gebied komt word aangehouden. Drones en camera’s zijn in een nog groter gebied taboe. Ik ben benieuwd wat er uitkomt. Ik ben benieuwd dat het bewijs na zoveel jaren overtuigend genoeg is om Jos B. als bewezen dader te bestempelen. Ik ben benieuwd dat de familie eindelijk dit drama kan afsluiten.

Facebook Comments
Delen op Social media