Blog 65/2019 Afgelast!

Ja hoor de R is weer in de maand. De tijd van regen en andere ellende is in aantocht. De eerste kruidnootjes zijn alweer in de schappen gesignaleerd en ook de eerste verkoudheden en andere bacillen vormingen virussen gearriveerd. 

Desalniettemin kan ik zeggen dat de Bloggende Franeker Fit is en probeert te blijven. Na een tijd van blessures heb ik gisteren mijn eerste kickboks-training weer gehad en op een pijnlijk bovenbeen na (Dank Rode Baret) voel ik me goed. De verdwenen kilo’s helpen hier zeker mee. Ik hoop dat ik net als vorig jaar genadig door de herfst en de winter kom. Ik ben sowieso vol met positiviteit. We gaan er voor. 

Ik kijk eens in het nieuws en mijn eerste Bron is altijd de Telegraaf. Een fijne online courant die lekker weg leest. Het valt me op dat er eigenlijk woning nieuws is. De komkommertijd is nog vol in gang zo lijkt het en dat terwijl de vakanties alweer naar het verleden zijn verhuist en de structuur en regelmaat van ons drukke bestaan heden is geworden. Het feit dat de Telegraaf op de voorpagina heeft staan dat Andre Hazes Nikkie Plessen heeft ontvolgt op Instagram zegt al de hoeveelheid en diepgang van het nieuws. Die is er niet. Bij het typen van het woord ontvolgt zie ik dat de rode markeren oplicht. Dan ontvolgd proberen. Ook rood gemarkeerd dus fout geschreven. Ik zoek het even op. Nu blijkt dat het woord ” ontvolgen”  NIET voor komt in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie. Wat betekend dat het woord niet bestaat? Gek. Ontvolgen doen we al zolang we socilae media hebben. Eigenlijk moeten we zeggen ” niet meer volgen” . ach het is wat is. 

Dan maar over op Franeker. Culinair Rondje Franeker gaat a.s vrijdag niet door. De weergoden zijn ons niet gunstig waardoor het evenement in het water dreigt te vallen . Aflassen is de enige oplossing aldus de organisatie. Zonde al zeg ik het zelf.

Verder is het rustig. Op dit moment word de parkeervisie toegelicht in “ de Doelen” . Kwam hier wat laat achter en ben er dus helaas niet bij. Parkeren in Franeker heeft de aandacht. Tenminste de Gemeente vind het nodig om vol in strijd met het gelijkheidsbeginsel een goedbedoelde bewoner van Franeker wel aan te spreken wanneer deze even zijn auto in de groenstrook parkeert maar wanneer de gehele groenstrook vol staat ze een andere kant op kijken. De reden die ze opgeven is dat de berm kapot gereden word en dat het een rommelig beeld geeft. En als de gehele groenstrook vol staat niet? Het is bijzonder. 

Facebook Comments
Delen op Social media