Blog 68/2019 Kleuter Overleden.

De temperatuur zakt waardoor zo nu- en dan centrale verwarming aanslaat om een behaaglijke 19 á 20 graden in huis te waarborgen. De eerste pepernoten liggen ruimschoots in de winkels en de dagen worden korter en de nachten langer. Ik hou der wel van maar toch vind ik het verdrietig dat de zomer voorbij lijkt te zijn. De meermaals genoemde R in de maand doet zijn naam eer aan en de eerste verkoudheden zijn hier- en daar waargenomen en gespot.. zeg maar gesnot. 

Mijn eerste vrienden hebben de leeftijd van 40 bereikt wat betekend dat het voor mij ook met rasse schreden dichterbij komt al moet ik nog 39 worden. In mijn familie een hele leeftijd gezien mijn ouders, opa en meerdere familie-leden de 70 niet hebben gehaald en een enkele zelfs voor de 50 heen ging en treurigheid en verdriet achterliet. Daarom is 40al een hele leeftijd, de eerste grijze haren gesignaleerd, de eerste gebreken aan het lichaam geconstateerd. Het is wat het is. 


Dit allemaal gezegd en geschreven te hebben mag ik niet klagen. Ik heb een schitterend gezin. De liefste vrouw en een heerlijk leven. Binnenkort mag ik starten met een nieuwe baan bij de zelfde baas weliswaar maar compleet iets anders dan wat ik ooit heb gedaan. De opgedane kennis neem ik mee en kan ik toepassen op andere facetten van deze baan binnen de overheid. Een baan waar ik meer het gesprek zal moeten aangaan, en vaker het luisterend oor zal moeten aanbieden. Zonder in detail te kunnen treden heb ik er zin in. 


Ik kijk en lees in het nieuws en de ophef over een foto van Trump en zijn vrouw doet stof opwaaien, het figuur in de jurk likt op een toren met iets dat er uit steekt en dat terwijl de foto helemaal niet is gemaakt op 11 september, volgens boze tongen opzet maar eigenlijk niet meer dan een storm in een glas water.


Water, vandaag lees ik dat een kleuter van 5 jaar ten val is gekomen en in het water terecht is gekomen. Hulpdiensten ingeschakeld maar helaas konden die niets meer doen. De vijfjarige kleuter woonachtig in leeuwarden komt te overlijden. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Het is verschrikkelijk. Direct kijk ik naar mijn eigen kinderen. Mijn jongste 3 jaar ouder dan het slachtoffer. Zou teer en broos. Zo kwetsbaar en kostbaar. Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte toe en kan me niet voorstellen hoe de situatie daar nu is. Een hel zal de lading denk ik niet dekken. 

Facebook Comments
Delen op Social media