Blog 69/2019 Stralende dag

Vanaf vandaag en t/m zondag 22 september wordt in Franeker, onderdeel van gemeente Waadhoeke alweer de 66eeditie georganiseerd van de Agrarische dagen.

Deze keer is gekozen voor het thema: Een Stralend AD. Dit thema is gebaseerd op ons Franeker Planetarium. In 2018 was het 250 jaar geleden dat Eise Eisinga in Franeker kwam wonen en 200 jaar geleden dat Koning Willem-I het planetarium bezocht. Mede daardoor staat het Planetarium op de voorlopige lijst van Unesco’s werelderfgoed. Om op de definitieve lijst te komen is het belangrijk dat deze stap wordt gesteund door de gemeenschap.We kunnen als Agrarische Dagen hierin een steentje bijdragen door het thema dit jaar te wijden aan het Planetarium. (bron: site AD)

Met een hagelnieuw bestuur probeert de organisatie de Agrarische Dagen weer op de kaart te zette, Want laten we eerlijk zijn. Meestal valt het in het water. Vaak slecht weer. Vaak mist Franeker het ook. De kermis is vaak niet noemenswaardig en de horeca zit dusdanig verspreid dat het moeilijk is om echt gezelligheid in de stad te krijgen. De agenda bekijkend moet ik zeggen dat de organisatie uitpakt. Een volle planning doet je echt naar de binnenstad trekken. Het “fiets ,m der in” op zaterdagmiddag aan de Turfkade lijkt me echt leuk. Het oude “Ter land, ter zee en in de lucht” word een nieuw Franeker leven ingeblazen.

Het weer lijkt goed te worden, en zaterdag helemaal. Een stralende dag is er beloofd.

Facebook Comments
Delen op Social media