Blog 70/2019 Agrarische Dagen

Wat een schitterende AD hebben we gehad. Weer-technisch hadden we het ook niet beter kunnen treffen natuurlijk. Ikzelf ben zaterdag de stad even in geweest met de kids. Een overvolle stad. hartstikke gezellig en alles goed geregeld. Super organisatie. Maar ook was er een negatief puntje. Mijn kids (en ook ik) keken erg uit naar het “Fiets hem erin” op de Turfkade. Volgens de planning tussen 13:00uur en 16:30, echter bij aankomst rond 14:00uur?? Waren er nog maar drie kandidaten. Mijn inziens niet volgens planning en helaas dat vele hierdoor de boot misliepen. Jammer . Verder nogmaals een duim voor de organisatie en de nieuwe voorzitter. (ster).

JIk heb mijn zorgverzekering bij de IZA, een instelling waar veel ambtenaren hun verzekering onderbrengen. Ik heb goede ervaringen en altijd Weinig te klagen. Echter kreeg ik een nieuwsbulletin waar mij persoonlijk de nekharen recht van overeind gingen. De IZA gaat de kosten voor medicatie en behandelplannen om van het roken af te komen weer vergoeden. Dat vind ik werkelijk waar weer belachelijk. Daar betalen wij dus met zijn allen voor. Steevens dure behandelingen om mensen te helpen die zelf gekozen hebben om te gaan roken. Voor mij als Niet- roker makkelijk praten dat begrijp ik. En ik zal ook wel weer een bak aan ellende over me heen krijgen door dit te zeggen maar dat is wel hoe ik het zie. Doordat deze flauwekul vergoed worden worden andere in mijn ogen veel belangrijkere zaken niet vergoed of deels vergoed.

Ik ben natuurlijk sowieso wel een anti-roker. Ik kan er met mijn verstand niet bij dat je het doet. Men moet het zelf weten maar het is zo niet 2019 meer. Je weet hoe schadelijk het is en toch doe je het. En dan de kosten, het is hartstikke duur! En toch zie je mensen in bijvoorbeeld de bijstand pakken van die rotzooi wegwerken. Of mensen in met een aandoening waarvan ik denk. Wat wil je nou? Leven of sterven? Zoals ik zei zal ik wel weer veel bagger over me heen krijgen, boeien het si wat het is.

Ik sluit af met Marc Dutroux. De smerige viezerik die meerdere meisjes verkracht en vermoord heeft. Mijnheer zit een 30 jarige straf uit maar hoeft op zich maar een 2/3 uit zitten als hij goed gedrag vertoont. Hij heeft het hof dan ook gevraagd om vervroegde vrijlating. Dit Belgische monster moet toch nooit meer vrijkomen. Dit kwaad moet je toch in de donkerste cel weg laten rotten. Dit zijn toch de misdadigers waarvoor je met plezier de doodstraf weer nieuw leven in blaast. Ik wind me op en merk dat mijn hartslag versneld. Ik kijk op mijn op mijn horloge en zie dat ik gelijk heb. Mijn aantal beats per minuut verhogen. Ik merk dat ik boos wordt. Niet doen, hopen dat de Belgische rechtstaat na denkt. Vast. Toch?

Facebook Comments
Delen op Social media