Blog 72/2019 Weigering ALDI terecht.

De weigering van de vergunning om een ALDI te vestigen in het voormalige Vlietstra pand is terecht zo besluit de Raad v State. Het verweer van de gemeente zou zijn dat het teveel buiten het centrum zou zijn en dat hierdoor de leegstand in het centrum zou worden bevorderd.

Wat is het ook een scheef en onnozel beleid dat de gemeente Waadhoek voert. ALDI had aangedragen dat er al twee supermarkten (AH en LIDL) buiten het centrum zitten dus dat dat geen argument of excuus kan zijn.
Ik ben het daar mee eens, een grote supermarkt als de ALDI wil je niet in je centrum, de verkeersstromen zijn immens en ruimte om te parkeren is er nauwelijks. Waarom de gemeente dit niet wil is dus een raadsel. verwonderend is het dan ook dat de RvS hierin mee gaat. De ALDI zou een aanwinst zijn voor Franeker. Het zou meer mensen naar de stad trekken en daarbij bijdragen aan de positieve ontwikkeling van het financiële klimaat van de stad zou is mijn bescheiden mening.

Bij het opgaan van Franekeradeel in de Waadhoeke had ik gehoopt dat het bestuur wat verstandiger zou worden. Dat ze wat breder zouden kunnen denken. Dat ze beter de voordelen inzien. Wanneer ALDI zich vestigt kan de stads-Poiesz wat mij betreft vertrekken. Dat pand kan mijn inziens namelijk beter besteed worden. Ook is de locatie totaal niet geschikt voor bevoorrading maar dat terzijde.

Dat leegstand een probleem is in Franeker is bekend. Kijk nu naar het pand op de voorstraat. Een groot en lelijk pand staat daar te verpauperen terwijl dit een prachtige locatie is voor horeca of iets dergelijks. Leegstand is niet een probleem van Franeker alleen. Elke stad met winkelcentrum heeft hiermee te kampen. De online webwinkels rijzen de pan uit.
Voor veel scherpere prijzen bieden ze dezelfde producten aan. En ja dan ben je een dief van je eigen portemonnee natuurlijk. Een slechte ontwikkeling? Tsja dat kan maar het is een gegeven waar we mee moeten leven en omgaan. Het is de waan van de dag en er is niets te den tegen deze ontwikkeling.

Facebook Comments
Delen op Social media