Blog 74/2019 Intermittent Fasting

Ik zie dat het alweer een tijdje geleden is dat ik iets heb geschreven. Ik heb het druk zoals zovele. De zomervakantie is allang weer een herinnering bijna geschiedenis zolang lijkt ie geleden. De dagen worden korter en de nachten langer. De temperatuur komt nauwelijks boven 10 graden uit. Winter is coming en daarvoor moeten we weer met zijn allen door die akelige herfst heen.

Toch moet ik zeggen dat mijn zonnetje aardig schijnt. Ookal zit ik momenteel midden in een verkoudheid voel ik me fit. De gekneusde ribben lijken langzaam op te knappen. Het lichaam is fit (inmiddels dik 10 kg lichter) en ik heb mijn levenswijze nu drastisch omgegooid. Ik sport weer voldoende en ik eet volgens het Intermittent Fasting principe. Voor mij komt dat er op neer dat ik tussen 11:30uur en 18:30 eet. Buiten deze tijden drink ik alleen koffie(ook maar drie bakkies) Thee en veel water. Resultaten zijn dus gewichtsverlies, Fitter, Energieker en minder snel ziek.
Ook helpt het tegen het niet krijgen van Hart- en vaatziekten, en andere welvaartsziekten. Er is toevallig onlangs een uitzending van ‘ Dokters van Morgen” op tv geweest. >Klik hier voor de aflevering<
Naast deze ommezwaaien in mijn leven heb ik daarnaast ook nog een nieuwe baan. Drukte in het hoofd dus maar toch rust in het lijf.

In het nieuws is er eigenlijk weinig te melden. Verontrustend kijk ik naar wat er in Syrië gebeurd. Turkse troepen lijken nu binnengevallen zijn.
Trump heeft de dikke duim op de knop en dat vind ik en blijf ik beangstigend vinden. Uiteindelijk is Syrië vlakbij. Wij hebben niet door wat er gebeurd en waar Trump mee bezig is. Trump is een ruziemaker. Een schavuit die aandacht wil door het valstrikken van iemands veters. Hij mocht vroeger graag vechten op het schoolplein maar als de jongens te groot werden dan betaalde hij vast een paar grotere jongens om de klus te klaren. Ik heb al vaker gezegd dat het gevaarlijke mannen zijn. Hij is net zoals Bush jr. was gefocust op de oorlog. Ruzie maken op een groot toneel.
Ik heb vaker beschreven dat ik eens in New York was. Bevoorrecht om zo’n trip te kunnen maken. ik stond voor “The Trump Building” een met gouden Letters beslagen immens gebouw. Toen vond ik het wel stoer. Het was voor de inauguratie van Trump. Nog voor de verkiezingen. Iedereen die zei dat Trump President zou worden werd voor gek verklaard, uitgelachen en beschimpt. Toch is het zo. Hij is de wereldleider. De meest machtige man op deze aardkloot.

Van wereldleiders naar lokale leiders. De door mij veel beschreven Burgemeester Waanders zit een jaar op de troon. De waadhoekers als haar dienaren. Ik ben niet altijd positief geweest en veroordeelde haar voor haar inbreng in het Snelwegblokkeerders verhaal nabij Dokkum. Ik speelde met haar naam en maakte er Waanzin van. Nu een jaar later moet ik bekennen en toegeven dat ze het best goed doet. De zaken in het verleden zijn geweest en waren niet deftig maar ook ik was niet deftig. Nog steeds sta ik achter wat ik vond en dus nog steeds vind. Maar er mag ook gezegd worden dat wanneer mensen dingen doen die goed zijn. Burgemeester Waanz…Waanders toont zich een ware Burgermoeder. Ze is zichtbaar in de gemeenschap. Ook in de raadsvergaderingen is ze een goede sturende factor en wijkt ze niet af van het onderwerp. Het erom heen draaien zoals over de Dokkumertoestand deed heb ik hier nog niet gezien. Een kwestie van goed opdrogen denk ik.

Facebook Comments
Delen op Social media