Blog 76/2019 34 jarige man opgepakt uit Bolsward.

Donker is het in huis. Aan de keukentafel  zittend kijk ik naar buiten. Het is grauw en grijs. De herfst is echt los echter is de temperatuur bijna zomers de thermometer geeft een warme 18 graden aan.  Mijn vriendin zit in de studieboeken en de kinderen zijn bij de ”exen”. rust in huis. Zelfs stil maar we proberen er zoveel mogelijk van te genieten.

Zoals ik zei tuur ik naar buiten. Gisteren Heb ik een kickboksgala bijgewoond en mede-Franekers aangemoedigd. Verschillende Franekers hebben de kickboksring betreedt om te knokken voor een volle zaal in het Fries Congrescentrum in Drachten. Hoe- en wat is deze week in de Franeker Courant te lezen maar dat het een spektakel was, is een feit. Franeker staat echt op de kaart als het gaat om Kickboksen! Mooi!

Met de herfst komen ook de snotneuzen en hoestbuien. Mijn stiefdochter hoest al meer dan twee weken en daar waar ik er dacht vrij van te blijven heeft het mij ook te pakken. Een rauwe keel en loopneus als gevolg. Maar wat extra vitaminen, rust en beweging en we zijn er vast snel weer. Ik merk overigens sinds ik mijn nieuwe levensstijl heb aangenomen dat ik weerbaarder ben. Door mijn grote dosis energie kan ik zelfs in tijden van snotteren gewoon mijn ding doen. Een jaar geleden had ik languit op de bank gelegen zielig te zijn. Nu ga ik sporten. Wat een verschil. Ook mijn vermindering in gewicht helpt hierbij. Alles gaat wat makkelijker. Zoals eerder beschreven en veel vragen over gekregen doe ik aan zogenaamd Intermittent Fasting. Wat betekend dat ik eigenlijk normaliter eet tussen 11:30 uur en 18:30 uur. Prima te doen en het helpt echt. Wil je afvallen dan verminder je het aantal calorieën die je in je “eetwindow” tot je neemt. Ben je op gewicht dan zorg je dat je genoeg calorieën eet. Je word er fit van.

In het nieuws het schokkende en verontrustende bericht van de korfbaltrainer en docent uit Bolsward. Dinsdag heeft de politie een 34 jarige man uit Bolsward aangehouden in verband met twee zedendelicten. De man coachte een korfbalteam in Bolsward. En gaf les aan de Sint Michaëlschool in Harlingen. De man word verdacht van het bezit van kinderporno en vanwege ontucht met een minderjarige. De advocaat van de verdachte ontkent dat de zaken betrekking hebben op het korfbalteam of de school maar dat het twee zaken betreft uit het verleden.

Of het dan minder erg is of zo? Je kind zal maar korfballen in dat team of les krijgen op die school van die vermeende viespeuk. Vermeende want we zijn allen in dit land onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Maar ja waar rook is…. Natuurlijk moeten we afwachten of ie echt word veroordeeld en dus schuldig is. Maar het zal je kind zijn zeg. Laaiend word ik van het idee dat het mogelijk is dat zo, n iemand met kinderen kan werken. wat, überhaupt vrij rondloopt. Hoe lang is dit al bekend bij de politie. En dus hoe lang lopen kinderen risico. Antwoorden die hoop ik snel duidelijk worden voor de ouders.

Ik heb me al meerdere malen uitgelaten wat ik zou doen als het om mijn kind zou gaan. Hoe ik me zou voelen. En vaak hebben lezers van mijn Blog geprobeerd mij op de vingers te tikken. Dat ik geen uitspraken mag doen van dien aard. Het is alleen maar een beschuldiging zeggen ze dan. Sorry ik ben een Blogger met een mening. Ik ben vader, oom . Ik heb een mening en hoef me niet zoals journalisten te houden aan de regel dat er geen gevoel of emotie bij mag komen. Ik mag schrijven wat ik wil en de lezer is vrij om te lezen wat ie wil.  Ben je het met me oneens? Prima dat kan gebeuren. Heb ik respect voor. He ook respect voor mij. Dit ben ik. Ongenuanceerd.  

Facebook Comments
Delen op Social media