Blog 77/2019 Franeker kickboksers ‘vechten als leeuwen’

DRACHTEN – Het was zaterdag dan eindelijk zo ver voor de Franekers Jeroen Vlietstra (17) en Jonathan van Olst (17). Beiden stonden voor het eerst in de kickboksring tijdens het Gala Warriors of the North in het Fries Congrescentrum in Drachten. Jonathan won, Jeroen moest zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander.

Na een mooi aantal jeugdpartijen was het zaterdagavond na de pauze tijd voor het echte werk. Zonder scheen- en hoofdbeschermers kickboksen op hoog niveau.

Jonathan was de eerste van beide heren die via de catwalk de ring benaderde. Het leek wel of heel Franeker en omstreken was uitgelopen om hem aan te moedigen. Jonathan was super gefocust. De spanning was van zijn gezicht af te lezen. De bel ging en los waren de mannen.

Jonathan zette goed druk en liet goed zien wat hij van zijn trainers Fredy Feijen (Sportcentrum Shape Franeker) en Patrick Veenstra (Kickboksen Peye Burgum) had geleerd. Meerdere trappen en stoten kwamen goed door maar hij kreeg zelf ook aardig klappen. De eerste twee ronden gingen dan ook gelijk op, ronde drie maakte echter verschil.

Jonathan voerde daarin het tempo op en je kon zien dat hij alleen maar voor winst ging. Zijn tegenstander was een paar keer goed geraakt waardoor hij Jonathan zijn rug toekeerde en even voor hem op de loop ging. De scheidsrechter greep in en gaf Jonathans tegenstander 8 tellen. Het was de ommekeer en Jonathan trok hiermee de partij naar zich toe.

Hoogstaande partij

Vervolgens was het de beurt aan zijn trainingsmaat Jeroen. Redelijk kalm kwam Jeroen op. En opnieuw een enorm kabaal vanuit het publiek. Familie, vrienden en trainingsmaten schreeuwden Jeroen toe die niet verblikte en verbloosde. Hij luisterde naar de laatste aanwijzingen van zijn trainers Fredy en Patrick. IJskoud keek hij zijn tegenstander aan. De bel, een vriendschappelijke boks en los. Jeroen liet mooie technieken zien. Zijn gecontroleerde bewegingen lieten zien dat hij super scherp was. Zijn tegenstander vocht met hem mee wat de partij technisch hoogstaand maakte.

Ronde twee ging net als de eerste ronde gelijk op. Een bloedneus bij Jeroen, het deerde hem niet en bleef net als zijn trainingsmaat Jonathan vechten als een leeuw. Beide heren wisten dat het in de laatste ronde een kwestie van erop of eronder was. Mokerslagen wisselden elkaar af. Beide heren tollend in de ring.

En daar was de bel. De partij was ten einde en beide heren staken hun armen in de lucht. In een ijzige stilte wachtten Jeroen en zijn aanhangers op de uitslag. De winst ging naar zijn tegenstander.

Tekst: De Bloggende Franeker

Facebook Comments
Delen op Social media