Blog 78/2019 Relboeren

Tsja je komt er momenteel niet meer onderuit. De boerenprotesten. We snappen het allemaal. Er moet iets gebeuren en ja dan vallen er klappen bij ook de boeren. De boeren pikken het niet meer en wij overige Nederlanders snappen dat. En wat gaat een klein land als Nederland dan doen. Juist met zijn alen protesteren. Op de tractor naar de provinciehuizen. Dwars door barricades heen rijden met gevaar niet voor eigen leven maar dat van de toevallige passant. We gaan dan met politieagenten op de vuist want ja dat vinden we normaal, We rijden tegen Politiepaarden aan. Tikken een Motoragent omver. Gewoon omdat we het niet eens zijn. We vinden het klaarblijkelijk allemaal normaal. Nou ik niet. Wat een stelletje Randdebielen bij elkaar. Relboeren word vast het nieuwe woord van 2019. De Sympathie die ze hadden, verliezen ze per minuut. Ik ben der klaar mee. De discussie over de stikstof toestand ga ik hier niet eens aan. Je hebt mensen die zeggen dat het er niet is en je hebt mensen die overtuigd zijn van et probleem. Wat ik eigenlijk nog het ergste vind is dat er mensen zijn die het rellen maar normaal vinden. Die het goed praten. En dat er over gepraat word dat is een feit. Overal waar ik kom draait het wel uit op de boeren. Maar niet meer op het probleem dat we in mijn ogen met zijn allen moeten oplossen. Maar op het rellen van die relboeren. Laten we nu met zijn allen een beetje normaal doen en met elkaar in gesprek gaan. Website’s worden opgericht en hier scanderen rechtse medelanders van alles en nog wat. Afbeeldingen van Pim Fortuyn en Geert Wilders worden als propaganda toegevoegd. Willen we hier naartoe met zijn allen? Ik niet. Ik hoop dat de overheid niet zwicht voor het geweld en de vernieling. Ik hoop dat ze keihard optreedt. Ik hoorde iemand ooit zeggen. “Geweld heeft in dit land nooit het laatste woord”.

Facebook Comments
Delen op Social media