Blog 79/2019 Schoolpleingevecht.

En gisteren was het dan zover, de persconferentie met de staredown tussen Rico en Badr. Uiteindelijk een poppenkast maar toch hou ik ervan.
Beide heren zagen er super fit uit. . Daar waar Badr met een zonnebril en vrij nonchalant het podium opliep was Rico gespannen en gefocust.
Diverse vragen werden beantwoord en het leek allemaal geregisseerd. Toch zag je wel duidelijk de sportieve rivaliteit. Zo’n persconferentie is het eerste stukje van de mentale wedstrijd.


De ander een beetje sarren. Heb uit zijn concentratie halen. Kijken of je hem kan verleiden heel even zijn game-plan te vergeten. Door foutjes van je tegenstander is de kans op overwinning iets groter. 21 december is het gevecht. Zoals Hannelore vanochtend zei op de radio kun je het zien als twee ruziënde jongetjes die straks op het schoolplein hun ruzie gaan beslechten door met elkaar op de vuist te gaan. Een schoolpleingevecht op groot formaat. En eigenlijk heeft ze gelijk. Het is “nog” geen titelgevecht. Dit heeft natuurlijk contractuele redenen. Als je het volgens het boekje wil doen moeten andere eerst. Immers Jamal Ben Saddik is de eerste in de lijn die Rico zou moeten bevechten. De organisatie maar ook de mensen willen die partij helemaal niet zien. Die Willen Rico en Badr. En ook al is het geen titel partij. Natuurlijk is de winnaar de kampioen. Rico heeft alleen maar te verliezen. Badr maakt het niets uit. Die vecht waar het goud blinkt. Mensen vragen mij voor wie ben je. Ik ben voor niemand. Ik ben voor een mooie partij. Het zou mooi zijn als Badr wint. Reuring in de kickbokswereld.
Plus dat het dan 1-1 staat en een derde partij gevochten moet worden. Ik zou het mooi vinden.

Maar door al het geweld van deze twee titanen vergeten we andere goede vechters. Want op landelijk niveau vecht volgende week zaterdag ook Murthal Groenhart in Lyon(Frankrijk). De protegé van “Big Mike” verdedigd zijn titel echter niet in het zwaargewicht. Maar Murthal is ook een topper van “klein” formaat. Letterlijk dan want zijn prestaties zijn immens groot.
En naast het landelijke kickboksen gaan we weer lokaal. De vorige week debuterende “Jonathan van Olst” uit Franeker maakt zich klaar voor zijn volgende wedstrijd. Zoals het Nu lijkt (als er een goede tegenstander gevonden word) gaat hij 26 oktober op het Gala “Superfights” te Scheemda zijn tweede wedstrijd vechten. Pijntjes heeft de Franeker niet of nauwelijks overgehouden van zijn wedstrijd in Drachten. Vastberaden is hij om voor het einde van het jaar door te stromen naar de C-Klasse zeggen insiders. Hiervoor moet hij 3 nieuweling partijen met met winst afsluiten. Als de agenda het toelaat zal de Bloggende Franeker aanwezig zijn en verslag doen.

Facebook Comments
Delen op Social media