Blog 81/2019 Slopen Schlecker pand

De herfstvakantie is los. Een week lang mogen de kinderen de sleur van school even loslaten. Voor ons betekend het een kinderloze week. Die van mijn vriendin zijn op vakantie met vaders en die van mij zijn een week bij hun moeder. Hoewel het al een aantal jaar zo gaat blijf ik het lastig vinden. Een onnatuurlijk iets om je jonge kinderen een periode niet te zien. Het moment dat ze weg zijn valt er dan even een stilte. Wij noemen dat dan maar voor het gemak “rust” maar eigenlijk is het even een gat waar je invalt. De wekker de volgende dag rukt je uit die holte en drijft je weer naar je werk. Daar waar de dagelijkse sleur gewoon aanwezig is. Maar eigenlijk ook niet allemaal. Het gemeentelijk apparaat is ook ontwricht. veel mensen hebben verlof of hun dagelijkse routine gewijzigd om vaker thuis te zijn. Bij de overheid is dit veelal mogelijk door een flexibele werkomgeving.

We kijken even in het nieuws. De spookvader van het spookgezin ziet zichzelf als apostel. Tsja zo kan je het ook zeggen. Ik merk wederom aan mezelf dat de zaak me toch niet trekt. Zoals ik eerder zei is het “criminele gehalte” klaarblijkelijk te licht. Of het boeit me niet. Ik weet het niet maar ik merk gewoon dat het erover schrijven mijn schrijfbehoefte niet bevredigd.

Alledaagse dingen is dat waar ik me op focus. Alledaagse dingen zijn momenteel veel gezinsaangelegenheden, het fit houden van het lijf en me voorbereiden op nieuwe ontwikkelingen. Mijn nieuwe baan komt met rasse schreden dichterbij. De eerste overleggen bijgewoond. Een hele andere dynamiek dan dat ik gewend ben. De onderwerpen zijn minder in beton gegoten en mijn visie moet breder dan wat ie nu is. Een hele nieuwe uitdaging.

Zoals ik hierboven schrijf is het fit houden van mijn lijf een focus. Inmiddels 12 kilo lichter merk ik toch dat met de opkomende winter mijn lijf gaat protesteren. Een fikse aan durende verkoudheid bepaald momenteel mijn energielevel. Wel merk ik dat nu ik fitter ben, echter mijn PDS is en blijft mijn zwakke plek. Of ik griepvrij blijf is dus afwachten maar ik merk dat ik wel positiever deze tijd tegemoet ga. Alleen maar goed denk ik. Ook de wil om te sporten is weer helemaal terug en ik kijk inmiddels weer halsreikend uit naar het kickboksen. Helaas laat mijn Ribblessure dit nog niet toe.

Het eventueel slopen van het oude Schlecker gebouw trekt mijn lokale aandacht. 3 panden slopen in hartje centrum en eventueel parkeerplaatsen terugbrengen. Ook word het oude LIDL pand nu beter bereikbaar via de achterzijde wat zou moeten bevorderen hier nieuwe invulling aan te geven. Het zou mooi zijn want deze A-locatie staat wat te verpieteren. Vaak heb ik mijn idee opgeschreven wat Franeker met de binnenstad zou kunnen doen. Vaak heb ik aangeven dat het centreren van Detailhandel en Horeca mijn inziens het ei van Columbus is. Wonen op de eerste verdieping en de beganegrond uitputten voor alleen horeca en detailhandel. Dat Ockingahiem is natuurlijk sowieso een flop. Die verschrikkelijke kunststof overkappingen, de troosteloze indeling. Het is het net niet.
Ook de Action op deze plaats niet echt handig volgens mij. Wat moet je met zo’n Ockingahiem . Tsja ik denk dat Franeker te klein is voor de ondernemers om zich te vestigen. Het Noord en de Zilverstraat en Groenmarkt is ook niet echt een bruisend iets. Het Ockingahiem ligt te ver bij bijvoorbeeld de breedeplaats en de Dijkstraat weg maar vind wel een mooie aansluiting op de voorstraat. Het vullen van het “oude” Lidl-pand is dus weer cruciaal.

Facebook Comments
Delen op Social media