Blog 84/2019 Bye Bye Apple

Een hele poos geleden heb ik mijn beroemde en beruchte Bye bye Facebook geschreven. Een Blog die veel stof deed opwaaien. Een Blog waarin ik beschreef de plotselinge omslag van de gebruikers van Facebook. Vriend en vijand verlieten Facebook omdat ze vonden dat het hun privacy schaadde.
Een feit wat allang bekend was. Ik omschreef toen dat het opeens niet meer sexy was als je “op Facebook” zat. De trend is redelijk doorgezet en de gebruikers van Facebook zijn inderdaad minder geworden. Snapchat is onder de jongeren explosief gestegen en ook de Instagram gebruikers zijn significant vermeerderd. Een mooi detail heb ik me laten vertellen: “Beide Sociale platformen vallen onder Facebook” en de uitwisseling van informatie is ondanks vele rechtszaken die Facebook heeft moeten ondergaan niet veel verminderd of gewijzigd.


Gisteren weer een mooi moment. “Apple Pay” werd beschikbaar gesteld bij een aantal grote banken waaronder de Rabobank. Met Apple Pay kun je met je Smartwatch of Smartphone betalen. Je houdt simpelweg je horloge of telefoon bij het betaalapparaat en je kunt limietloos betalen.
Ik vind dit fantastisch en heb het geïnstalleerd. Hoeft de portemonnee niet meer uit de broek. Mijn Horloge heb ik altijd om en dus kan ik altijd draadloos betalen. Ideaal. Natuurlijk zit er nu een bedrijf tussen de betaling, namelijk Apple. En ja Apple kan dus alle betalingsgegevens monitoren. En nee natuurlijk zegt Apple dit niet te doen. Maar natuurlijk doen ze dit. Dat is bere-interessant namelijk want als ze het koopgedrag kunnen monitoren weten ze waar ze geld kunnen verdienen. Ik ben dan ook benieuwd wie er dit keer van hun Apple afgaat. Gaan alle privacy-mensen nu opeens ook weer een ouderwetse Nokia gebruiken? Ik denk het niet.

Natuurlijk respecteer ik ieder zijn mening. Maar ik denk wel dat we uiteindelijk toch niet meer onder de technologieën uit kunnen. Binnen afzienbare termijn zal het fysieke geld uit het straatbeeld verdwijnen.
Gaan we alleen nog betalen met elektronische betaalmiddelen. Ik zie de pinpas ook helemaal verdwijnen. Geld word straks alleen nog maar een getal.

Facebook Comments
Delen op Social media