Blog 87/2019. Sinterklaas.

Zoals al eerder geblogd voor ons een nieuwe fase. Mijn jongste is opgenomen in het land van de ongelovigen. Kijkend naar de intocht op t.v. zie je echter nog geloof in de ogen. Vervolgens wend ze zich naar mij met de woorden: “Ik wou dat ik nog geloofde” . De woorden ontroeren mij toch en brengen me terug naar de tijd dat ik nog geloofde. Mijn leven vrij onschuldig was en vrij van zorgen. Het gezin waarin ik leefde nog compleet was en zwarte piet zwart mocht zijn. Mocht slaan met een roe, en uiteindelijk kinderen in een zak mee naar Spanje mocht ontvoeren. Een tijd waarin we niet complete politie pelotons hoefde in te zetten om de rust te bewaren. Een tijd waarin we op sociale media niet met elkaar de discussie opzochten.

Sinterklaas is oorlog geworden, Sinterklaas is een reden om met elkaar op de vuist te gaan. elkaar uit te schelden, Elkaar niet meer te vinden en te ontmoeten maar om verwijdering van volken onderling. Tot op heden heb ik me zoveel mogelijk afzijdig proberen te houden. Maar het is nu eenmaal een onderwerp waar je helaas niet meer om heen kunt. Laten we nu eens een keer ophouden met die onzin. Ophouden een reden te zoeken om onze politie te beschuldigen van geweld terwijl ze er alleen maar zijn om er voor te zorgen dat de hel niet losbreekt tijdens een kinderfeest. KOZ(kick Out Zwarte Piet) beschuldigt de voorstanders en , en de voorstanders KOZ. Mijn inziens zijn het beide groeperingen zonder enig besef van fatsoen. Nee eigenlijk ben ik blij dat wij in het ongelovige kamp qua sinterklaas gekomen zijn. En ik hoop dat wij aan kleinkinderen toe zijn het weer rustig is, of dat het hele sinterklaasfeest door de beide groeperingen helemaal om zeep is geholpen. Hoe triest het ook is. Volgend jaar maar kerst. Of staat er al een nieuwe actiegroep in de startblokken om de elfjes van de Kerstman teniet te doen. Of staat er een dierenactivistengroep klaar om de rendieren voor de slee te verbieden. Vast.

Het is zondag en ik zit heerlijk aan de eettafel mijn mail te checken en mijn agenda voor morgen te bekijken. Ik heb vanmorgen gekickbokst bij mijn sportschool en daarna heb ik heerlijk een wandeling met vrouw- en kinderen gedaan. lekker kneuterig maar o zo lekker. Franeker is op de zondag nagenoeg uitgestorven. Dolende mensen slenterden door het koude centrum. Op de Breedeplaats stonden Fietsen en het grote reclame bord voor De Doelen nodigde de hongerige voorbijganger binnen uit voor een lekker kop Snert. Het zag er druk uit binnen maar wij besloten door te lopen. Door de Dijkstraat en dan twee keer links om over ons prachtige bolwerk weer richting huis te gaan. Het inmiddels schemerige huis is inmiddels het toneel geworden van Thee met een koekje. Hier typend aan mijn blog hoor ik een foute vrouwen kerstfilm. Prettige avond iedereen.

Facebook Comments
Delen op Social media