Blog 89/2019 test snelheid verhogen naar 140 km/h een sukses

Natuurlijk zijn er verschillende tegenstrijdige onderzoeken. En natuurlijk lezen we alleen wat we willen lezen. Deze is echter opvallend gezien de discussie waarin Nederland is beland.

Maximumsnelheid naar 140 is ’succes’ in Oostenrijk.

Terwijl wij in Nederland steggelen over verlagingen naar 100 en zelfs 60 op provinciale wegen, trappen de Oostenrijkers lekker het gaspedaal flink in. Op verschillende autosnelwegen mag sinds augustus 2018 140 kilometer per uur worden gereden. En dat levert volgens de beheerder van de wegen verrassende uitkomsten op: er is niet meer vervuiling gemeten en het aantal ongelukken is zelfs bijna gehalveerd. De verhoging van de snelheid betekent dat de gemiddelde Oostenrijker op de aangewezen snelwegen (met een lengte van 120 kilometer) tussen de twee en vier kilometer harder rijdt. „Interessant is dat er de laatste vijf maanden van de test helemaal geen ongelukken zijn geregistreerd”. Er is geen extra fijnstof vrijgekomen, maar er werd wel iets meer kooldioxide en andere stoffen gemeten. Vanuit de milieubeweging klinkt de kritiek dat elk procentje extra in strijd zou zijn met de zelf gestelde klimaatdoelen. De minister die het ooit bedacht, Norbert Hofer (FPÖ), wil dat het aantal 140-km zones wordt uitgebreid. BRON: MSN NIEUWS

Bovenstaande kun je iets van vinden, echter blijft het natuurlijk vreemd dat wij in Nederland naar de 100 gaan terwijl Oostenrijk test met eventuele verhoging. Wetende dat meer dan 30% vanuit het buitenland komt. Ik neem bij deze dan ook afstand van het feit dat het beter is om 100 te gaan rijden. Het levert mijn inziens te weinig op. Economisch kost het ontzettend veel.

Facebook Comments
Delen op Social media