Blog 91/2019 Op naar de 100

Alweer mijn 91ste blog. 91 korte verhalen die over van alles en nog wat gaan. Op naar de 100 maar ook weer naar het einde van het jaar. En wederom ben ik al kniezend aan het denken om door te gaan. Doorgaan met schrijven. Doorgaan met continu gedoe aan te trekken. Mijn mening word vaak ook niet gewaardeerd. De vele inbox berichten die ik krijg vliegen soms alle kanten op. Natuurlijk zijn er naast de haters ook mensen die waarderen wat ik doe. Als ik zie hoevaak een gemiddelde Blog word gelezen zie ik dat ik alleen op Facebook per Blog meestal tussen de 3 a 4 honderd unieke bezoekers heb. Daarnaast Krijgen zo, n 700 lezers mijn Blogs in de mail, en dan nog via wat andere sociale media platformen. Al- met al denk ik dat ik tussen de 1000 en 2000 unieke lezers per Blog heb.

Mijn vorige blog heeft veel reacties opgeleverd. Natuurlijk mijn mening over de hele zwarte pieten discussie. Maar vooral ook over wat ik in de Blog over mijzelf schrijf. Ja ik stel me kwetsbaar op en ben transparant. Ja het zijn privé dingen die ik opschrijf, maar heus wel over nagedacht. Nee ik heb niet zoveel geheimen. En ja ik begrijp dat alles wat op internet staat word opgeslagen, gedeeld en voor altijd bewaard. Het is wat het is. Veel menesen denken dat ze anoniem zijn. Dat ze alles goed hebben afgeschermd. Als je echt niet wil dat Big Brother meekijkt moet je echt al je electronisch apparatuur door de schredder doen. Je telefoon helemaal. Maar ook je t.v. Je pinpas. Enz enz, Alles word gevolgd, opgeslagen en verkocht. Het is wat de maatschappij nu eenmaal doet. Grote spelers gebruiken deze informatie om je een goed product aan te smeren. Naar aanleiding van jouw gedrag krijg je zaken te zien in je timeline. Elk Appje wat je verstuurd word gelezen en gelogd. Schrijf je een paar keer aanslag en bom. Zoek je op internet ook nog naar gegevens en informatie hoe je een bom maakt dan is de kans aanwezig dat ze bij je op de stoep staan. Whaaat misschien door bovenstaande te typen ben ik wel een target 😉 …

Het schrijven van Blogs en daar veel prive informatie in delen is een keus. Ik ben nagenoeg een open boek en de zaken die ik niet wil delen, deel ik niet. Naast mijn eigen zaken schrijf ik over dingen die me gebeuren, overkomen en wat ik meemaak en om me heen hoor. Ja dat kunnen dingen zijn die jij- en ik misschien hebben besproken,. En ja jij zal dit misschien herkennen maar veel ook niet. Denk dus niet dat ik je door het slijk haal. Helemaal niet, ik heb het meegemaakt, ik vind er iets van en schrijf het dan soms op. No hard feelings.

Zo was ik laatst op een bijeenkomst voor mijn werk. En daar kwam ik na jaren een klasgenootje tegen van de basisschool. Allebei klaarblijkelijk in dezelfde sector belandt. Vroeger kwam ik bij hem over de vloer. Nu jaren uit beeld. Inmiddels niet meer woonachtig in Franeker. Al snel ging het niet meer over het werk maar over vroeger. Ik voelde me oud toen ik er jaartallen bij ging noemen. Sommige dingen waren gewoon bijna 30 jaar geleden. Maar nog veel vers in het geheugen. We gingen eigenlijk snel iedereen van groep 8 even af. En van veel wisten hoe ze beland waren. Naar ons weten nog iedereen in leven. Gelukkig. Wel veel al ouders verloren. Ikzelf ben (al zeg ik het zelf) goed terecht gekomen. Genoeg meegemaakt maar ik mag zeker niet klagen. Ik heb een mooi gezin en het gaat goed. Mijn klasgenoot was ook goed terecht gekomen maar toch een heel ander leven. Het huisje boompje beestje was bij hem ‘ helaas” nog niet gebeurd en ging als vrijgezel door het leven. Of dit nu een keuze was of een lot dat weet ik niet maar ogenschijnlijk zag hij er gelukkig uit. Een goede baan, een mooie woning en prima leven.. Mooi om te zien dat je na zoveel jaar toch weer veel te bespreken hebt.

En dan toch nog even. Om weer even van de hak op de tak te gaan. Willem Holleeder was even uit de Ebi. Door verkeerde medicijnen was hij niet goed geworden. Peter R de Vries gaf in een interview aan dat het een ongelukje kon zijn dat zijn medicijnen per ongeluk omgewisseld waren. Ik geloof daar niet in. En hoewel ik niet echt een complot theorie denker ben denk ik toch in deze dat er meer achter zit. De meest gehate crimineel die Nederland rijk is krijgt toevallig verkeerde medicijnen. Net alsof ie op een rijtje naast allemaal andere criminelen zit. Nee ik denk echt (en dat is nergens op gebaseerd) dat het een gerichte aanval is geweest. Er zijn genoeg criminelen die hem dood willen hebben. Word vervolgd ….. denk ik.

Facebook Comments
Delen op Social media