Blog 93/2019 Blessure

Dinsdagavond en mijn vriendin is weg. De kinderen zitten op de bank in hun tablet en hebben  het erg druk met eigenlijk niets. Ik verschans mij aan de eetkamertafel en verschuil me achter mijn laptop. Mijn werk is niet druk maar er is veel te doen. Het is nog veel uitzoeken en soms schieten er creatieve strategische ideeën door mijn hoofd die ik dan direct moet opschrijven. De oplettende lezer zal echter denken wat moet die Bloggende Franeker op Dinsdagavond thuis. Moet ie niet kickboksen. Jazeker moet De Bloggende Franeker kickboksen maar mijnheer is weer geblesseerd. Een gekneusde teen en blauwe voet doet mij thuisblijven. Ook mij n Squash uurtje van morgen zal ik niet doen. Even een paar dagen bijkomen om vervolgens donderdag en anders volgende week het weer op te pakken. Morgenvroeg zal ik wel even een uurtje in het krachthonk te vinden zijn. Niets doen is geen optie en mijn lijf vraagt inmiddels wat extra inspanning.

Steeds meer pinautomaten verdwijnen uit het straatbeeld. Steeds meer banken durven het niet meer aan of kunnen niet instaan voor de veiligheid van passanten en omwonenden. De ramkraken lijken in aantallen toe te nemen. Ik denk dan waarom eigenlijk nog pinautomaten. Waarom gaan we niet helemaal van het geld af. We hebben genoeg middelen om gewoon elektronisch te betalen. Pin/telefoon/horloge. Enz enz., de sky is the limit. Ophouden met die ouderwetse munt en papiergeld. Gewoon compleet afschaffen. En dan Badr en Rico, de hype begint te ontvlammen. Vechtsportliefhebbers maar ook leken hebben het erover. Een historische ontmoeting tussen twee giganten, twee kolossen.  Sportscholen organiseren televisieavondjes om gezamenlijk de wedstrijd te kijken. Zijn er sportscholen die dit om een- of andere reden niet doen dan zijn het de sporters zelf die elkaar gaan opzoeken om het te aanschouwen. Het lijkt weer een volksfeest te worden. Niks geen voetbal. Niks geen schaatsen, niks geen 11-stedentocht. Kickboksen. Vechten, Kijken hoe de een- de ander naar het canvas mept. Kijken wie de echte wereldkampioen is. Team Rico of Badr Army. Ik denk dat Rico gaat winnen maar Badr blijft ook gevaarlijk. Uiteindelijk zou het mooi zijn als Badr wint. Dan staat het 1-1 en dus krijgen we een derde partij. Wint Rico dan is dit tijdperk geweest en zie ik Rico stoppen. Hij heeft dan het oogst haalbare en zal zich richten op zijn andere passie en dat is acteren. Dat zou jammer zijn maar het zou ook weer mooi zijn. Dan ontstaat er weer een nieuwe rangschikking, een nieuwe orde en een nieuwe top. We gaan het zien.

Facebook Comments
Delen op Social media