BOOS

En dan de aflevering van BOOS gistermiddag. Stipt 16:00uur slingerde ik als nieuwsjunk YouTube aan. Samen met nog zo’n 7 miljoen Nederlanders. De aflevering over het vermeende ontucht, seksueel overschrijdend gedrag, seksueel misbruik, machtsmisbruik en zelfs verkrachting. Marco Borsato, Jeroen Rietbergen en Ali B werden niet gespaard. De verhalen waren schokkend. En of het nu in alle gevallen de vraag is of het strafbaar is, stuitend is het wel. Over Marco is genoeg gezegd, het feit dat hij met minderjarige kinderen ontucht zou hebben gepleegd slaat in als een bom. De ideale schoonzoon, de zanger. de War Child ambassadeur, gewoon een viespeuk dus. En Dan Rietbergen. Wederom een viespeuk blijkt de man te zijn. En veel zaken die hij heeft gedaan zitten op het randje van strafbaar. Soms wel, soms niet. Het is ook niet alleen de handeling maar ook de begeleidende tekst. En dan Ali B. Ook tegen hem zijn verschrikkelijke beweringen gedaan. Ook aanklachten waaronder verkrachting. Ziekmakende verhalen.

Maar dan. Het zijn beschuldigingen en in dit land ben je pas schuldig als dit bewezen is. En in deze materie is vaak het verkrijgen van bewijs lastig. Wat er nu gebeurd is uitzonderlijk. Iedereen heeft een mening, veel gaan ervan uit dat het zo is. Trail by media is wat er nu gebeurd. En ik werk er zelf ook aan mee door hier er over te schrijven. Ik denk meestal waar rook is, is vuur. Daarnaast is zo’n programma de plek waar machtsmisbruik kan plaatsvinden. Vaak jonge kandidaten die hopen op roem. Kijken op tegen de Borsato’s en Ali B’s van deze wereld. Machtsmisbruik is iets wat vaak gebeurd. Seksueel overschrijdend gedrag hiermee gepaard. En dan durven jonge meiden vaak niets te roepen. Hoe vaak hoor je wel niet dat er wanneer dit gebeurd de ontuchtpleger wordt gesteund. Zelfs als deze zijn veroordeeld zijn er nog mensen die het voor zo’n persoon opnemen. Voorbeelden genoeg. En het ergste is dat wanneer deze zedendelinquenten, want ja ook als jij je geslachtsdeel laat zien aan een minderjarige ben je dit (iemand die de wetten op het gebied van de zedelijkheid geschonden heeft). na vrijkomen gewoon normaal verder kunnen leven. Gewoon eigenaar van een bedrijf kunnen zijn waar jonge meisjes werken. Of gewoon een baan hebben waarmee ze in aanraking met kinderen komen. Het kan gewoon en gebeurd in veel gevallen recht onder onze neus en we vinden er niets van.

En dan John de Mol, respect trouwens dat ie er gaat zitten maar misschien ook het beste wat ie kon doen. Hij begon sterk, was begripvol- en meelevent. Hij eindigde overigens slecht en probeerde het zo te draaien dat hij er niets vanaf wist en de dames naar voren hadden moeten komen. Hier gaat ie denk ik de mist in en gezien de krantenkoppen wordt hem dit ook verweten. En dan mijn mening, want dat is de essentie van mijn Blogs. Als alles waar- en bewezen wordt dat is het werkelijk verschrikkelijk en moeten betreffende personen zwaar gestraft worden en slachtoffers gecompenseerd. Ik ben- en blijf een aanhanger van ons rechtssysteem en je bent pas schuldig als dit bewezen wordt en je hiervoor wordt veroordeeld door een rechter. Wat ik niet kan geloven is dat dat de grote John de Mol van niets wist. Als dit zolang gebeurd in jouw bedrijf, dat er wordt gesproken over een gentleman agreement, dat er van verschillende kanten gezegd wordt dat iedereen het wist. Hoe kan je dan als de grote John de Mol van niets weten? Bijzonder. Ik hoop dat het onderzoek snel- en goed wordt gedaan. Dat de bovenste steen boven komt. We gaan het zien.

Facebook Comments
Delen op Social media