Corrie

Mijn oude huis staat te schudden op de fundering. Krakend- en piepend ondergaat het de storm Corrie…. Nee overdreven. Een fikse wind dat wel maar de gegeven kleurcodes is hier in Franeker/Friesland meer dan overdreven. De pannen liggen weer recht en de laatste dode takken zijn mooi uit de bomen gewaaid. Een enkele zieke boom is bezweken. een gezellige storm die de naam Corrie eer aan doet. Kort- en hevig maar niet zoals voorspeld, tenminste in het hoge noorden.

Vanochtend test nr 6 ondergaan. het wattenstaafje werd wederom diep in de neus gestoken door de aardige GGD medewerkster. Het was er gezellig druk en het was de eerste keer dat ik daadwerkelijk in de rij moest staan. Hopen op een negatieve test uitslag en ik mag eindelijk na bijna 3 weken uit “detentie”, het zou toch fijn zijn. Als laatste van mijn gezin zit ik er nog midden in. Doe al mijn werk thuis en kom alleen buiten voor een wandelingetje. Mijn partner- en kinderen zijn weer vrij, al hebben 2 van hen nog hoestklachten wat ze doen thuisblijven van werk respectievelijk school. Na quarantaine wil je niet hoestend als een zeehond verschijnen. nee dan wil je vrij van klachten en met volle “tegenzin” weer aan de slag.

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan en de eerste campagnes zijn los. Ik leef in twee, namelijk die van mijn werkgemeente, en die van mijn woongemeente. Beide keer hebben ze namelijk grote invloed op mijn leven. Ikzelf denk er ook wel eens aan om in de politiek te gaan. Ik zou graag wat voor mijn woonomgeving willen betekenen. Ik heb altijd een kritische blik en eigen mening. Iets wat mijn inziens goed past. Echter is mijn politieke kleurloosheid altijd iets wat me tegen houd. Bij welke partij moet ik aansluiten. Recht- of links? Sowieso lokaal, maar dan kom ik bij Gemeentebelangen- of SAM uit. Als ik dan de beide programma’s bekijk, vervolgens de beoogde wethouders- en raadsleden dan vind ik het lastig. Hoewel ik e prima kan bewegen in het politieke speelveld moet ik wel aansluiting voelen. Ik heb dat niet. Ik wil er wel zijn voor de gemeenschap, luisteren naar de burgers- en ondernemers. Kijken waar we iets kunnen betekenen. Echter ben ik ook niet iemand die vanaf een onderste plek wil meedenken. Nee ik wil een plek aan de tafel, Minimaal raadslid- en het liefst Wethouder. Misschien over 4 jaar. wie weet.

Voor nu richt ik me maar op mijn werk- en gezin. Heel belangrijk in een gezin met kinderen van 10 t/m 18. dynamische en uitdagende leeftijden in deze nieuwe wereld.

Facebook Comments
Delen op Social media