De Bloggende Berliner

De klok van de Scharnegoutumse kerk doet mij ontwaken. Iets over 08:00uur. Mijn partner springt zoals gewoonlijk vrij makkelijk uit bed. Vandaag gaan we richting Berlijn, spontaan hebben we besloten om een stedentripje te doen. De kinderen zijn bij onze exen en dus hebben we de handen vrij. Bakkie thee en cracker en in de auto. Ons hotel is zo, n 6 uur rijden dus dat is makkelijk te doen.

image

Onderweg zijn we zo uit Nederland, we moeten in Duitsland nog even een Sticker halen voor op het autoraampje want anders komt mijn auto Berlijn niet in. Gelukkig heb ik een goede vriend die een adresje had dus veel zoeken hoefde we niet. Tot zover ging de reis dan ook voorspoedig. Na het stickeravontuur hadden we nog zo,n 400 km te gaan dus dat moet in zo, n 4 à 5 uurtjes makkelijk te doen zijn dachten we. Nou niet dus. Ik heb het al niet zo op Duitsland, en ik weet weer waarom, wat een ellende onderweg. De ene file na de andere, overal wegversperringen en wegwerkzaamheden. Erg handig van die oosterburen om midden in de vakantie periode de boel open te breken. Al het gedoe resulteerde uiteindelijk in zo, n twee uur vertraging. Het is niet anders.

Het hotel is prachtig en dat maakt weer een hoop goed. De Engelssprekende Duitser aan de balie helpt ons goed en na het wegzetten van de auto gooien we de tassen in de kamer, en zoeken we een Pizzaria, dat gaat er wel in. Niet de Pizzaria maar de pizza,s die we voorgeschoteld krijgen. We zitten midden in het centrum, dus dat beloofd veel goeds, nu op de hotelkamer alvast bekijken wat me morgen willen gaan bezoeken. We hebben de fietsen bij ons dus we kunnen veel gaan zien. Voor nu alvast welterusten, ik ben der klaar mee voor vandaag.

Facebook Comments
Delen op Social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.