De Bloggende Deen, Part II

En zo vliegen de dagen voorbij en is de bloggende Franeker alweer terug in zijn geliefde stad. Denemarken was mooi, samen met het gezin in een tent. We hadden bijna een privé camping doordat we de laatste twee weken van de zomervakantie hadden.

Denemarken was allang weer aan het werk en naar school. Door dit laatste had ik ook het idee dat het erg rustig was. Maar misschien is het ook gewoon rustig. Wie zal het zeggen. Bruisend was het in ieder geval niet.

Wel hebben we prachtige dingen gezien, de omgeving en natuur is schitterend, de glooiende gebieden heeft wat weg van een hobbit achtige omgeving, prachtige weggetjes en natuur. Ook hebben we de Stevns Klint bekeken, schitterende kalkrotsen, met een prachtige looproute naar het Stevnsfort met daarin de Stevnsfort bunker. De Stevnsfort bunker diende als geheime verdedigingsbasis tijdens de Koude Oorlog. Ook hebben we de Mønsklint bekeken, een nog hogere partij krijtrotsen dat de Stevns Klint.

 

 

 

Naast natuur hebben we ook even de toerist uitgehangen in Kopenhagen, hier was het overigens wel lekker druk, een prachtige stad met vele mooie gebouwen en leuke toeristische atracties als de Nyhavn en de Kleine zeemeermin.

 Moet ik trouwens wel zeggen dat die zeemeermin echt tegenvalt. Maar ja we hebben heb gezien, een stedentrip met vier kinderen met daarvan twee onder de 10 jaar is geen aanrader, we konden helaas dan ook niet alles Zien wat we wilden.

 

Dus maar weer vlug naar de camping om in ons privé zwembad, met sauna en jacuzzi te ontspannen.. vervelend 😉.

Terugkijkend op de vakantie. Een schitterend land waar je echt tot rust kan komen. De periode misschien niet handig ivm drukte en gezelligheid maar dat is maar net wat je wil. Qua landschap en steden erg mooi. Ik zeg een aanrader.

Facebook Comments
Delen op Social media