De Bloggende Deen,

Ja hoor mijn alter ego de Bloggende Deen doet verslag. Het is maandagmorgenvroeg wanneer de wekker gaat, het is 05:oo uur en ik kan zeggen aardenacht. Verrassend soepel glij ik uit bed. Het is tijd voor de gezinsvakantie en dit keer naar Denemarken, een voor mij nog onbekend land en ik weet dan ook niet wat ik er van verwachten moet. Vlug in de kleren en een bak koffie, laatste dingen in de auto en de kids uit bed rossen. Ook deze gaan verrassend soepeltjes uit hun bedje, ze hebben der zin in.

Het eerste eindpunt is de veerpont in Puttgarden, nog geen 5 uren rijden, daarna een uurtje met de veerpont dus en vervolgens nog een uurtje naar de camping nabij Faxe. De reis ging goed, geen files (bijna niet) in Duitsland en ook bij de veerpont was het rustig. Prima dus. Een welkome onderbreking zo,n boot. Dan nog baarde camping. Aangekomen is het rustig, erg rustig, overal staan huurtenten en caravans maar er is bijna geen levende ziel te bekennen. Naast ons in de tent zit een jong stel maar verder zijn we alleen. Google leert ons dat de Denen al een week weer naar school/werk zijn. En wij zijn natuurlijk in het noorden ook laat met de vakantie en dan zijn wij door omstandigheden ook aangewezen op de laatste twee weken. Het is wederom wat het is. Het gebied ziet er overigens prachtig uit, en ook de camping is van alle gemakken voorzien, en het weer is prima! Ik benieuwd wat we allemaal gaan ontdekken de komende tien dagen.

Het internet is prima hier en daardoor ben ik niet geheel afgesneden van de buitenwereld. Wel heb ik er bewust voorgekomen afstand van de schermen te nemen en me te verdiepen in een aantal boeken die ik echt nog even moet lezen. Wat me wel boeit, en heb meegekregen is dat Maarten de 11-stedentocht niet heeft volbracht, jammer maar helaas en op ingrijpen van de arts is er besloten te stoppen. Laat me duidelijk zijn dat ik het een hele prestatie vind wat hij gedaan heeft, zo,n 160km in het open water in nagenoeg 1 stuk achter elkaar. Dat hij nu gehuldigd word vind ik wel gek, ik zou het niet willen tenminste, mijn missie zou niet zijn gelukt en dus zou ik een huldiging niet willen, dat hij bakken met geld heeft binnengehaald verdiend een pluim. Een held is het wat een kracht en conditie moet deze man hebben. Op naar de revanche!

 

 

Facebook Comments
Delen op Social media