De R in de maand

De beruchte R zit weer in de maand maar het wee lijkt op te schuiven. Het mooie weer komt wat later, en blijft iets langer hangen. Een indian summer noemen ze dat geloof ik. Ik vind het heerlijk. het gevoel van zomervakantie sleur je zo wat met je mee waardoor je maar moeilijk in het werk/school ritme komt. Mijn #grootgezin draait weer op volle toeren. De kinderen zijn allemaal weer druk met school, sport, hobby’s en vrienden. Wij zijn weer druk aan het werk en ook al kunnen we veel thuis- of vanuit huis werken merk je dat de agenda’s weer vol beginnen te lopen. Een dagdeel een lege agenda is dan een verademing. Eindelijk even tijd voor achterstallige zaken. Even door de mailbox heen. Even die telefoontjes plegen die er telkens niet van komen.

Vanavond hebben we een persconferentie. De inmiddels bekende Nederlanders Mark & Hugo spreken de natie weer toe. Veel is er al uitgelekt. 1,5 meter eraf, maar weer meer moet een toegangsbewijs gaan werken. Ik heb altijd een uitgesproken mening gehad over het hele gebeuren. Ik ben voor vaccineren en zie er de problemen niet van in. Ik vind deze maatregels dan ook niet echt een probleem. Ik heb de app geïnstalleerd en kan straks moeiteloos overal naar binnen. De mensen die principieel tegen vaccineren zijn tsja daarvoor is het lastiger en al helemaal als de GGD testen straks betaald moeten worden. Zo wordt een avondje uit eten wel erg duur, of een avondje bioscoop.

Het wordt ook een ethische discussie. Sommige willen geen “rommel” in het lijf laten injecteren. Niet in een gezond lijf. Ikzelf denk zoiets. Als je opgeroepen wordt voor een griepprik, of als je naar een bepaald land op vakantie wil laat je je ook injecteren met een vaccin. (op de uitzondering nagelaten). Dan is er ook geen ophef, en ook dan weet je niet wat het over 30 jaar doet. Het is en blijft een keus. Nog wel. Want je ziet een verschuiving. Zoals in Amerika waar Biden iedereen die voor de federale overheid werkt dit alleen nog maar mag als ze gevaccineerd zijn. Dat is nogal wat. Een verplichting. Dat stuit vele mensen tegen de figuurlijke borst. Ik snap dat. Echter vrees ik wel dat we daar naar toe gaan. Ook denk ik trouwens dat een gevaccineerde maatschappij ons de vrijheden weer terug geeft waar we zo veel waarde aan hechten. En voor de mensen die de vergelijking maken met de holocaust. Schaam je. schaam je diep….. Meer wil ik daar niet over zeggen.

September, en de eerste pepernoten liggen in de winkel. De heerlijk lekkernijen die de sint met zich meebrengt zijn ook al bij de Bloggende Franeker rijkelijk over de tafel gegaan. De sint, en dan denk ik direct aan het gezeik wat dat met zich mee brengt. De pietendiscussie bijvoorbeeld. Ik ben benieuwd hoe dat dit jaar gaat. Of zijn we nog te druk met Corona. Misschien sneeuwt die discussie onder. Ik hoop het. En dan natuurlijk de vuurwerkdiscussie. Na een verbod van afgelopen jaar merk ik nog weinig. Vorig jaar liep de discussie al midden in de zomer, Zijn we murf geluld? zijn we bereidt om alle tegenstand op te geven? Naast de vuurwerkdiscussie loopt natuurlijk ook nog de corona discussie. Wat mag er in december, en wat niet. Durven vuurwerkaanbieders in te kopen? Ik zou het risico denk ik niet willen lopen. Maar ik ben ook geen ondernemer. Ik speel graag op safe. Neem weinig bedrijfsrisico. Ik sta op de loonlijst bij de overheid, en heb een stabiele degelijke goede betaalde baan. Lockdown, avondklok, Maatregels. Ik kan door. ik kan werken en mijn brood verdienen. Ik heb dus geen klagen. En dat doe ik dan ook niet.

Ik hou op, ga weer aan het werk. Ik wens iedereen een mooie dag. geniet van het weer en van elkaar. Het kan allemaal zomaar anders zijn en dan moet je niet denken… had ik maar. Nee leef nu en pak het op de heenweg.

Facebook Comments
Delen op Social media