De “R” zit weer in de maand.

De “R” zit weer in de maand en je merkt dat het kouder word. Het hoesten en snotteren wint ook weer terrein en dat is in deze tijd van Covid toch lastiger. Wat doe je? Blijf je thuis of ga je naar het werk. Het advies is nog steeds “werk zoveel mogelijk thuis” dus mijn inziens bij lichte klachten blijf je thuis. Ook de kinderen beginnen te snotteren. Hoewel het voor deze leeftijd-categorie minder erg is, merk je dat mensen toch voorzichtiger zijn. Scholen sturen de kinderen sneller naar huis en ook ouders denken er goed aan te doen kinderen thuis te houden. Je krijgt een wereld waar men iets voorzichtiger is. Meer met de persoonlijke hygiëne bezig is. Niet erg denk ik en je zult merken dat het ziekteverzuim denk ik zal afnemen gezien vorige jaren.

Rutte en De Jonge spraken gisteren het land weer toe. Een vrij inhoudsloze persconferentie die benadrukte dat de maatregels echt dienen te worden nageleefd. De 1,5 meter samenleving is er nog steeds. Dat het soms moeilijk is je er aan te houden heeft onze Ferd mooi laten zien. Een goede keus geweest om hem nu ook maar niet te laten spreken. De man is ongeloofwaardig geworden. Moet ie aftreden? tja eigenlijk wel maar het is gewoon een goede minister dus dat zou zonde zijn. Een beetje dom zou onze koningin zeggen.

Franeker stommelt gewoon door. Door mijn vele thuiswerken of vanuit huis werken ben ik meer in onze stad. Tussen de middag even een lunchwandelingetje bijvoorbeeld. Omdat ik gisteren de gehele dag in cursus was (Digitaal via MS-teams) . hadden we in het voorstelrondje besproken dat ik uit Franeker kwam, het walhalla van het kaatsen. Omdat mijn medecursisten afkomstig waren vanuit Friesland tot aan Brabant filmde en fotografeerde ik mijn lunch wandeling. Door dit te doen besefte ik me eigenlijk de schoonheid van onze stad. De bolwerken, Het Sjukelân, en het Planetarium. De medecursisten waren dan ook laaiend enthousiast. Leuk om zo onze stad even te promoten.

Mijn wandeling vond plaats dus op de dinsdag en tussen de middag is het dan gewoon gezellig druk in de stad. Nog vele toeristen slenteren langs de bezienswaardigheden. Maar ook veel mensen die werkzaam zijn in Franeker doen tussen de middag net als mij een wandelingetje. Het weer was natuurlijk enorm uitnodigend. Een stralende zon en de rits van mijn thuiswerkpak (lees trainingspak) kon gewoon los. Een nazomerse dag. Heerlijk.

Zoals ik begon zit de R weer in de maand. september heeft zijn intrede gedaan. Een opmars naar de herfst en winter. De maand waarin mijn zoon geboren is, en dit jaar de respectabele leeftijd van 16 krijgt. Alweer 16 jaar vader. Alweer 16 jaar verantwoordelijk voor een ander leven. 16 jaar waarin veel is gebeurd. relaties verbroken, kinderen geboren, mensen overleden, Vrienden verloren en verkregen, van baan en werkplek veranderd, verhuist. Ziek en ongelukkig geweest. De liefde en geluk opnieuw ontdekt en gevochten om daar te staan waar we nu staan. Het leven is echt een achtbaan soms en je zou willen alle wijsheid in pacht te hebben hoe te leven. Hoe ouder je word hoe meer levenswijsheid je krijgt. Hoe meer je kan inzien wat echt belangrijk is. Rijkdom is leuk, het maakt het leven makkelijker maar het maakt je zeker niet gelukkig. Gezondheid en liefde van de mensen in je “inner circle” is dat is waar het leven omdraait.

Ik ben een denker en een impulsieve man. Als ik ergens voor ga dan is het 100%. Onderweg kom ik er dan soms achter dat ik wel eens doorschiet of een verkeerde afslag heb genomen. Heel normaal en daar leer je van. Ik heb dan ook geleerd om te doen wat je denkt dat goed is, dat kan soms veranderen door de tijd. De ene keus is soms voor dat moment juist maar lijkt een aantal jaar later iets onhandiger. Pas het dan gewoon aan. Schaaf het iets bij. Leer van je fouten en stel de koers iets bij. Dat is niet erg. Dat is goed. Finetune het leven daar waar het gefinetuned moet worden. Maak van je pad des levens een rode loper en geniet.

Facebook Comments
Delen op Social media