Een nieuw Elan.

Wijze woorden van een ministerpresident. Een nieuw Elan moest er in de politieke arena komen. Nou of de wijze woorden van onze MP daadwerkelijk zijn geland in Den Haag is nog maar de vraag. Ik ben wel van plan een nieuw hoofdstuk in te gaan. Iets scherper op de onderwerpen gaan zitten. Maar niet mijn afkomst verloochenen. Ik ben- en blijf die Blogger uit Franeker. Iemand met een mening en een warm hart voor onze stad.

Het is 15 Augustus 2022, ik heb al een tijd niets van me laten horen. Ik was druk, of te druk of misschien was ik wel even inspiratieloos. Mijn eindeloze gevecht met mijn gezondheid kostte me ook veel energie en ik was wel even klaar met alles. Niet depressief, niet neerslachtig maar wel moe. Ik heb alles wel afgesloten. Heb net 3 weken vrij gehad. Ben lekker op vakantie naar Normandiƫ geweest, heb aan onze boot geklust. Heb mijn werk even gelaten voor het was. Opgeladen. Met mij gaat het dus goed. Nog een paar kilo te zwaar maar wie is dat niet na de vakantie. Tot zover over mij. Niet interessant.

Foto: Vakantie Normandiƫ

Een nieuw Elan, wat betekend dat voor de Bloggende Franeker. Het niet bloggen of schrijven hoe je het maar wil noemen is opgevallen. De mensen die me kennen spraken me er ook op aan. Waar ben je? Nou ik ben er nog maar schrijf alleen niet meer. Nu weer wel . En wat leeft er momenteel onder ons. Onder de Franekers? Het is komkommertijd en dan is het rustig in het nieuws. Wat ons echter wel in de greep houdt zijn denk ik de branden. Afgelopen nacht was het rustig maar de twee nachten ervoor zaten wij rechtop in ons bed. De hemel werd flikkerend blauw verlicht en het gejank van de sirenes sneed zoals een warm mes door de boter snijdt door de nacht. Twee keer brand op het industrieterrein, twee keer dezelfde plek. Dat is verdacht. Hebben we last van een pyromaan of is het gewoon noodlottig toeval . Het kan dat na de eerste brand het niet goed uit is geweest waardoor het de tweede nacht is opgelaaid. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat de personen weer terug zijn gekomen op dezelfde plek. Maar het kan.

Op de socials lees je ook allemaal wilde verhalen. Over snel varende bootjes die gehoord en gezien zijn. Nu is het onwaarschijnlijk dat mocht er sprake van opzet zijn dat ze via de boot zijn gekomen. Je vluchtroutes zijn beperkt. Echter stond er de eerste nacht ook nog een bootje in de fik op het Vliet. Dat is wel precies de route om te varen mocht je aan de overkant bij de papierfabriek iets in de fik hebben gestoken. Vanuit zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat de oorzaak nog niet bekent is en dat ook niet is vastgesteld dat de branden daadwerkelijk aan elkaar gelieerd zijn. Extra opletten kan overigens geen kwaad. Zie je iets verdacht meld dit direct bij de politie.

Ook het tropische weer helpt niet echt. Brand er iets dan brand het al snel hevig, daarnaast is het gebrek aan water voor de brandweer een probleem. Daarom komen ze vaak met meerdere eenheden zodat er snel extra water gepompt kan worden. Zonder water een brand blussen wordt lastig. En wat was het heet, of is het eigenlijk nog steeds heet. Vandaag een lichte sluierbewolking maar nu vroeg in de ochtend tikt het kwik de 20 ook al weer aan. Een plakkerige nacht achter de rug doet mijn ogen nog steeds wat zwaar zijn nu ik zo weer aan het werk ga. Gelukkig nog thuis, ik hoef de deur niet uit. Ik moet mijn overkill van mails door ploeteren. De politieke Arena waar mijn werk zich in bevind moet ik wederom betreden. Op naar een nieuw jaar vol uitdagingen. En het nieuwe Elan? misschien valt het mee. Schrijf ik nog steeds wat ik denk- en vind. Wat ik leuk vind of juist waar ik me aan irriteer. We gaan het zien. Maar dat ik nog niet weg ben is duidelijk.

grt DBF

Facebook Comments
Delen op Social media