Door: Chick Bommels, “Open Brief aan de ‘Zaanse Zonnebril Boy’s”.

 

Blogg Chick Bommels

Bommels Gedachtes: Open Brief aan de ‘Zaanse Zonnebril Boy’s’

Lieve Mannen,

Als eerste wil ik jullie bedanken voor de prachtige televisie, wat een genot en een welkome traktatie op de late donderdagavond! Jullie optreden heeft de tongen en de gedachtes weer doen opleven, en dat was wél nodig! Aangezien het sinds de aanslagen afgelopen zomer heel erg rustig was. Ik heb op het puntje van mijn sofa gezeten, en moet eerlijk bekennen dat ik zelfs een beetje opgewonden raakte toen jullie stellig waren over het ‘niet afdoen van de zonnebril, wat een helden! Niets van luisteren naar de – linkse elite- die de televisiezenders beheersen, gewoon doen waar je zin in hebt. En daar hoort het dragen van een zonnebril bij… Jullie reden? ‘Ik wil geen emotie tonen’
Prachtig! Want het is méér dan waar! De ogen zijn immers de poorten naar de ziel, en daar valt veel uit op te lezen… Ook de woordenschat en het gebrekkig Nederlands, met Surinaams accent, was om aan te prijzen! De straattaal gewoon mee de studio in nemen, blijven wie je bent en er geen show van maken… Hulde!

image

Wat ook noemenswaardig was? Het gebrek aan respect, het taalgebruik en de kennis die jullie over het leven hebben. Ook het tonen van totaal geen opvoeding hebben genoten, en tot ver in je volwassenheid zijn, en tóch nog het karakter van een verwend kind hebben… wat zullen jullie ouders ongelofelijk trots zijn? Of weten zij niet dat jullie uitgenodigd waren voor hét best bekeken programma van Nederland? Kijken zij überhaupt naar Nederlandse televisie? Of is de satellietschotel nét als de cultuur strak verankerd in het huishouden?

Ik knikte vaak ‘Ja’ en was het helemaal vaak met jullie eens… Natuurlijk is het de buitenwereld die jullie in een kwaad daglicht zet {vandaar die zonnebril?} En is het de media die jullie verkeerd portretteert, jullie hangen helemaal niet de hele dag voor de buurtsupermarkt…. Aangezien er eerst wordt uitgeslapen tot een uurtje of twee in de middag! En dat jullie mensen lastig vallen? Wat een onzin… zij vallen jullie lastig. Moeten zij maar niet naar hun werk fietsen terwijl jullie aan het hangen zijn! Eigen schuld…

Het was een genot, vooral jullie woordvoerder, die met die enorme heksenneus, hij was helemaal goed educatief onderbouwd. Maakte prachtige zinnen, en nam na eerst goed nadenken en overwegen de juiste woorden in zijn mond. Een voorbeeld voor de jeugd!

En wat betreft de eisen? Zoals een buurthuis?! Natuurlijk hoort dat onmiddellijk door de belastingbetaler te worden voorzien, daar hoort de politieke Zaanstad ambtenaar onmiddellijk werk van te maken…. Het kan toch niet zo zijn dat jullie straks in de winter maanden voor een supermarkt moeten vertoefden, terwijl zelfs de zwervers in dit land een gedegen slaapplaats krijgen? Onzin dus, een buurthuis moet het worden! Ik heb door het gebrek aan straattaal niet alles kunnen verstaan? Hadden jullie nóg meer eisen? Iets met een dubbele uitkering omdat de Nederlander weigert jullie in dienst te nemen? Ook walgelijk, alleen maar omdat jullie allochtoon zijn!

Ik stel voor dat jullie een jaarlijkse bijeenkomst gaan houden, er zijn namelijk nóg meer zielige mannetjes zoals jullie. Die worden uitgekotst door deze maatschappij, met de rug tegen de muur staan en geen kant op kunnen.
Is het een idee om volgend jaar zomer een samenkomen in -ik roep maar wat- de Utrechtse Jaarbeurs te houden? Aangezien de groep hang-schop-jongeren steeds groter aan het worden is, lijkt mij dat een geschikte locatie! Ik weet nu al dat het een gigantisch succes gaat worden, duizenden jongens zoals jullie die samen debatteren over de benauwde positie waarin de media en het volk jullie plaatst. Zou zakdoekjes mee nemen, want denk dat het zeer emotioneel gaat zijn…{of gewoon de zonnebril ophouden, dan toon je geen emotie!?}

Mijn hart gaat naar jullie uit, ik zal in tegenstelling tot de rest van het land jullie niet affikken. Ooit was ik ook een allochtoon, toen een hele tijd niet, en toen door toe doen van types zoals jullie ineens weer wel!! Zou jullie daar graag persoonlijk voor willen bedanken….

Ik begrijp en kijk verder…en zie een stel volwassen kerels die pijn hebben. Pijn door het gebrek aan respect een buurthuis en geld. Verdrietig kijk ik naar de zonnebrillen, wat had ik graag jullie ogen willen zien….ik weet nu al dat er tranen achter schuilen. Ik leef met jullie mee….de wereld is keihard en er is geen plek voor mannen zoals jullie. Die plekken worden ingenomen door onze zonen en dochters… je weet wel! Die wél een degelijke opvoeding, een thuis komen en een normale jeugd hebben genoten. Die wél met respect de ouderen en de werkgever toe spreken. Die hun school hebben afgemaakt, en zo niet meteen het werk circuit zijn in gegaan en zo hun steentje bijdragen aan deze maatschappij en jullie uitkering!!
Die liefden en zorg hebben gekregen, en daar door niet voor een supermarkt hoefden te hangen, gewoon omdat het thuis wel leuk is. Onze kinderen die geen buurthuis nodig hebben omdat ze te druk met ander sociaal leven zijn…

Mochten jullie echt in dit troosteloze gat blijven hangen? Geen toekomst perspectief meer zien…{Doe de zonnebril even af?} Dan is er gelukkig nog een uitweg….

Ergens hier heel ver vandaan…staat een gigantische studio. Het behoort tot de meester van de sprookjes en verhalen!
Ga daar eens solliciteren? Want jullie leven in een sprookje… en zoals jullie vast wel weten hebben deze niet altijd een happy end.
Dan hoop ik dat er volgend jaar een aankondiging komt….

* Deze winter 2017 presenteert Walt Disney…*
KWIK KWEK EN KWAK, en het mysterie van de verdwenen zonnebril.

Fijne Dag Hufters … en Lieve Volgers

Facebook Comments
Delen op Social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.