Extra beraad Burgemeesters.

De telegraaf kopt groot in op de voorpagina met het nieuws dat de Burgemeesters een ingelast beraad hebben vandaag. Hoofd topic is de horeca- en cultuur sector, een branche die tot nu toe steeds bot vangt als het gaat om versoepelingen. Wat het extra beraad gaat opleveren en invloed zal hebben is onbekend. Dat de politiek gevoelig is voor lobby heeft gebleken. Dat nu Burgemeesters tezamen in de lobby gaan kan positief uitpakken. Aan de andere zijde vliegen de besmettingen omhoog. Complete klassen worden naar huis gestuurd. Ook in mijn gezin ontstaan er bij steeds meer gezinsleden klachten. Straks weer testen en bij wederom een “ Positieve” uitslag wordt onze quarantaine verlengd. En dat terwijl de “ aanstichter” inmiddels weer genezen is en weer op pad is. Dat ik en mijn partner thuis moeten blijven. Het zij zo, wij kunnen prima thuis werken. Echter voor mijn kinderen (die “ nog”. Nergens last van hebben) is het onuitlegbaar, en onverkoopbaar. Ze worden afgezonderd van hun klasgenootjes, sportgenootjes, opa’s en oma’s, en vriendjes en vriendinnetjes.

Verder nieuws beslaat natuurlijk TVOH. De grootste media-rel aller tijde wordt er geroepen. Vandaag komt Tim Hoffman met zijn aflevering van BOOS. De aflevering die dit alles heeft veroorzaakt. Nou ja veroorzaakt, openbaren gaat. Hij zal veel viewers hebben op zijn YouTube kanaal vanmiddag om 16:00uur. En ook al is iedereen inmiddels murw gesproken over het onderwerp zal half Nederland toch kijken. Ook ik. Ik ben wel zo’ n ramptoerist. Wil graag alles weten. Dat er een beerput open getrokken wordt is een feit. De ondergang van John de Mol wordt links- en rechts al genoemd. Of het zo’ n vaart gaat lopen dat is te bezien. Morgen meer over dit onderwerp.

En dat een veel gevaarlijkere Constantie in de wereld. Twee wereldleiders (Biden vs Poetin) die het aan de stok met elkaar gaan krijgen Het onderwerp is Oekraïne. Biden verwacht dat Poetin gaat binnen vallen. Biden zal dat niet pikken en zal dan een militaire interventie doen. Keihard dan wordt het oorlog. En ik kan je zeggen dat je niet wil dat Rusland- en Amerika gaan knokken. Straks hebben wij overvliegende raketten. Bah. Ik hoop dat Poetin na gaat denken. En dat laatste doet hij vast niet. hij vind het alleen maar mooi om zijn krachten te gaan meten met Biden. En Biden is geen Bush. Dus Poetin denkt echt dative kans maakt. Ik kijk met Argusogen naar deze ontwikkelingen. Ik hoop dat de mannen in gesprek gaan en niet de degens gaan kruizen.

Ik sluit af met wat luchtigs, vele Franekers waaronder ikzelf zaten afgelopen zondag voor de buis. In Denken aan Holland gaan Andre en Jannie in een boot de Elfstedentocht varen. Afgelopen zondag was ook Franeker aan de beurt. Er waren heel wat opnames gemaakt maar helaas werden er maar een paar uitgezonden. Het hele kaatsen werd niet uitgezonden. Jammer. En vele waaronder ik waren teleurgesteld. gelukkig deelde Eddie van Franeker Actueel nog wat opnames op zijn website maar een teleurstelling was het zeker. Wat jammer dat alle 11 steden niet dezelfde aandacht krijgen. Gemiste kans.

Facebook Comments
Delen op Social media