Franeker Courant

Meestal is het de Franeker Courant die schrijft over zaken en vandaag schrijf ik even over de Franeker Courant zelf. Ik ben een nieuwsjunk, ik zuig al het nieuws op en volg bijna alles, het is een soort tic maar ik kan het niet helpen. Ook Franeker staat me dicht bij het hart. Als rasechte Franeker geniet ik van mij stad en interesseer ik me in alles wat hier gebeurd. Daarom lees ik naast de van Wad tot Stad (wat meer op een reclamefolder begint te lijken) graag de Franeker Courant. Leuke artikelen, en nieuwsitems over mijn geliefde stad. Zo ook vanochtend strompel ik van de trap af en kijk dan direct naar de brievenbus. Parmantig steekt de krant eruit en vrolijk pak ik hem eruit. Echter is het niet meer een echte lekkere dikke courant. Het is een dun blaadje, een foldertje lijkt het en de inhoud is ook maar oninteressant. Niets ten nadele van de journalisten. Die schrijven mooie stukken maar de courant heeft geen inhoud meer. In een enkele minuut blader je er doorheen, blijft even hangen bij de overledenen, en gooit vervolgens het “‘blaadje” in de papierbak.

Is er geen nieuws? zitten we nu al in de komkommertijd? Of wint de digitale courant terrein en geven we daarom de papieren versie niet meer uit? Ik vind het jammer.. Een papieren courant is toch mooi. En er is toch wel nieuws? Een stad als Franeker heeft historie maar toch ook toekomst? Laat de Franeker aan het woord. Vertel verhalen! verkondig meningen. Ga de discussie aan. Er is genoeg te schrijven lijkt me.

Ik kijk even verder in het nieuws en verbaas me over het volgende bericht: Hilversummer Sanil B. (20), hoofdverdachte in het onderzoek naar de gewelddadige dood van Carlo Heuvelman vorig jaar zomer op het Spaanse eiland Mallorca, staat woensdag weer voor de rechtbank in Lelystad. Tijdens deze derde voorbereidende zitting zal advocaat Peter Plasman opnieuw de voorlopige hechtenis van B. aan de orde stellen. Hoezo wil je zijn voorlopige hechtenis aan de orde stellen. Deze jong moet gewoon het gevang in. Hij schopt iemand naar de eeuwige jachtvelden. Los van dat het zogenaamd de bedoeling was om Carlo te doden schopt hij de jong terwijl deze al bewusteloos op straat ligt. Geen geweten- en dus opsluiten. Dit soort lieden moet je niet los laten lopen. Zijn een gevaar voor de maatschappij.

Facebook Comments
Delen op Social media