Heb elkaar lief.

Heb elkaar een lief, een kreet die in deze tijd meer dan belangrijk is. En hoe mooi is het dan dat er een dag in leven is geroepen om even extra daar bij stil te staan. Je eigen geliefde even die extra aandacht geven. Een klein(of groot) cadeautje. Of even lekker uit eten- of ouderwets naar de bioscoop- of theater. Even dat kaartje naar die persoon die je eigenlijk stiekem toch el erg leuk vind. Maar misschien ook even een kaartje- of cadeautje naar die goede vriend- of vriendin. Die ene Buurman- of buurvrouw die zoveel voor je betekend heeft. Wat maakt het dan uit dat het een commerciƫle hype is, dat de middenstand er even gebruik van maakt om wat extra centen te verdienen. Helemaal in deze tijd. Heb elkaar lief. Verdrijf de polarisatie. Sla de handen ineen. Kijk niet achterom maar vooruit.

Afgelopen weekeind was er een ongeluk op de snelweg tussen Franeker en Leeuwarden, Van dichtbij heb ik kunnen zien dat er nog steeds genoeg mensen zijn die de helpende hand bieden. Een auto over de kop tegen de vangrail. Een bestuurster op de kop in de gordel. Nog bij kennis maar in een benarde situatie. Overal kwamen omstanders vandaan en tezamen hebben ze de bestuurster bevrijd en gerust gesteld. Aangesnelde Ambulance en politie. Het verkeer werd geregeld en voor het slachtoffer werd gezorgd. Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen omstanders- en hulpverleners. Iedereen droeg zijn- of haar steentje bij. Mooi om te zien. Geen verdeeldheid, geen polarisatie maar samen kijken wat te doen- en handelen. Mooi.

Morgen is de persconferentie. Ook dan kijkt heel Nederland weer naar in dit geval alleen Minister Kuipers als ik het goed heb. Versoepelingen zijn aangekondigd. De maatschappij lijkt steeds meer open te gaan. Ook het 1, 2 of 3G beleid wordt als het goed is morgen aangekondigd.(of afgekondigd). We gaan hoop ik weer op naar een normale situatie, met wellicht links- en rechts wat kleine aanpassingen. Maar naar een lente- en zomer van ontmoeten – en genieten. Van elkaar weer vinden- en herontdekken. Hoe mooi is dat. Verloren tijd wellicht wat inhalen. Ons sociale netwerk weer een boost geven. Die vriend weer eens opzoeken de je misschien al twee jaar niet hebt gezien. Ik sprak afgelopen weekeind een maat die het alweer over de jaarlijkse BBQ had. Heerlijk. Ik heb der zin in. Bijpraten, – een borrel drinken. Morgen gaan we het horen. Ik ben hoopvol.

Facebook Comments
Delen op Social media