Herfst

Het is september en de herfst is ingeslagen, regen, wind en een zakkende temperatuur. Ook de snotterige neuzen beginnen te “lopen”. Normaal voor de tijd van het jaar, en ook niet erg maar in de tijd van tegenwoordig voelt een snotneus of een vervelende kuch al aan als een doodzonde. Het Covid virus beheerst nog steeds ons leven en zoals elke levensbeheersende gebeurtenis weer normaal word lijkt de maatschappij deze nog niet te kunnen tackelen. Terwijl iedereen wel een bepaalde ernst van het virus wil inzien zijn er een gros aan mensen die maling hebben aan de regels en voorwaarden die onze regering heeft opgelegd. Blijf thuis bij klachten, krijg je er koorts bij laat je testen. Nies in je elleboog en was vaker je handen. Voorkom grote groepen en nodig niet meer dan 6 mensen bij je thuis uit en houdt ten aller tijde 1.5 meter afstand.

De mensen die er niets mee hebben, zich niet aan de regels houden zijn mijn inziens een gevaar voor de zwakkere onder ons. Het is een veranderde maatschappij en zolang we geen wapens in de vorm van vaccins hebben moeten we even wat voorzichtiger zijn. Lastig? ja zeker. Ook ik merk dat ik af- en toe struggle met het feit of ik iets wel of niet moet doen. common sense (gezond verstand) is dan het beste. Overleggen met je naasten. Wat vind jij.? Wat vind ik? wat zijn de regels? Nadenken, besluiten en uitvoeren. Ik heb niets met mensen die dan gaan provoceren. Een Lange Frans die iedereen gaat knuffelen en handen gaat schudden. Als Ferd het doet mogen wij het ook. Bah, kleuter gedrag.

En over kleuters gesproken. Mijn kleuter (lees zoon) is geen kleuter meer. Vandaag de respectabele leeftijd van 16 behaald en wat mag en kan ik zeggen, wat is ie goed gelukt. Een leuke sportieve en serieuze jongen. Alle ingrediƫnten zijn op hun plaats. Het is een unieke jongen die veel kan toevoegen aan onze maatschappij. Maar nu eerst gewoon 16 zijn! van je fouten leren. Vallen en opstaan en doorgaan! Het komt wel goed.! Proficiat Jongen! Trots op jouw !

Facebook Comments
Delen op Social media